Bilder och filmer

Här kommer lite bilder från träning inför 3-årstestet och kvalitets

Bo-Gi hoppar





Todde hoppar



Myran hoppar





Windy fick också skutta, hade lite taskig taxering eller ville hon bara hoppa!!





Här är adresser till filmklipp på våra hästar, ni får spara klippen på er dator (spara mål som) och spela upp dom i Windows Mediaplayer. 
Myrans premiering http://branneback.se/myranpremiering2010.wmv
Myran Blir BIS http://branneback.se/myranBIS.wmv
Todde på utställning http://branneback.se/Todde100829.wmv
Ungstona på sommarbete http://branneback.se/stonihagen1.wmv

Några filmklipp finns även på youtube
http://www.youtube.com/watch?v=EkOYPbQTscs
http://www.youtube.com/watch?v=IbltmYIS7MY

BIS till SB My Jar



Strålande resultat idag när Sydöstra Sveriges ponnyförening hade sin årliga ponnyutställning. I år gick BISet till Stuteri SB! SB My Jar föll domaren i smaken och belönades med 10-9-8-8-9=44p, denna ponnyn blir bara bättre och bättre. Nu är det bara 3-årstestet kvar och vi hoppas på en favorit i repris.
SB Prince Edward va inte mycke sämre han, han gick 3:a i BIS-ringen och blev Bäst I Motsatt kön då 2 ston toppade. Edward fick raden 9-8-8-8-9=42p och blev bäst av många 42poängare! res. BIS gick till Kulltorp med 43p. Myran tog även BIR-titeln och Edward res. BIR och Bästa Föl.
Esther fick inte så bra som hon brukar men alla kan ju inte vara bäst, 40p fick hon och även Todde hamnade på en rad med 8x5=40p så 4 guld fick vi av 4 möjliga, en Toppendag!!

Lite historik om oss från tidigare år på denna utställning:
2009 SB plockar BIR och res BIR och BIM, Esther BIR och Edwin res och BIM.
2008 Ingen titel
2007 SB plockar BIR, My Jar BIR
2006 SB plockar BIR och res. BIR, Atlantic Breeze BIR och 8:a i BIS, Top n´Breeze res
2005 SB plockar BIR, Bo-Gi Breeze BIR och Bäst föl alla raser.

Tuff brud i lyxförpackning



Visade även några welshar till klassvinst!


Utställning på gång!

Snart bär det iväg på årets första utställning. Till Nybro på söndag. Vi åker med 2 transporter så det är tur att man har snälla vänner som ställer upp.  Idag har vi badat Esther och Edward och det gick faktiskt ganska bra men det tar ju sån tid och man planerar nog lite dåligt så när man är färdig så är det mörkt ute.. För Edward var det första gången han badade så vi blev glada att han var så snäll som han var. Backade lite ibland när han tyckte det blev lite otäckt. Men han skötte sig exemplariskt.

SB Prince Edwards första bad..

Vi har även varit i ridhuset och tränat inför 3-årstestet idag också. Till o med Windy fick följa med idag o löshoppa lite, det var många år sen men hon tände till direkt och tyckte det var himla roligt. Bilder kommer senare.
Vi har även flyttat småhingstarna till ny hage idag och det var härligt tyckte dom. Även här tog vi kort som kommer senare. Vi var runt hos ungstona också och tog kort och filmade dom. Härliga hästar man har , man bara smackar lite och "hyschar" så visar dom upp sig. Problemet är väl att alla vill vara med på samma gång... Även här kommer bilder och film senare. Redigeraren har gått o lagt sig, ska upp tidigt o jobba imorgon...
O det är nog dags för sängen för mig med känner jag. Luften tar på en..
God natt!

Författare: Marie

Bilder på Garbos avkommor.

Har fått fina bilder från Sofia på Östertorps Garbos båda avkommor e. Speyksbosch Diablo. Måste lägga in dom så ni får se vad fina dom är.


Greta Garbo f.2009


Grand Garbo f.2010


Syskonen Garbo!

Jag tar gärna emot bilder på ponnyer som vi haft så har ni några i gömmorna så bara skicka!

Nya resultat!

Nu har våra duktiga uppfödningar varit ute på tävling igen. Det är Atlantic som varit med på Laxacupen. Hon kom fel på ett hinder i LC:n och fick 4 fel. Men gjorde en jättefin runda i LB:n med noll fel. Det var hennes Debut i LB så man kan ju bara ana vad det ska bli av denna duktiga ponny som såklart  har en duktig ryttare som lotsar henne runt och en duktig tränare som vet vad som är viktigt!
Vi väntar med spänning på nästa helg då vi själva ska på utställning men sen ska Bonope på kvalitetsvisning! En mycket spännande helg! Vi håller såklart tummarna att det ska gå bra.
Vår Bo-Gi ska ju gå kvaliten i sep men sen skulle vi önska att han kom till någon tävlingsryttare som kan lotsa honom rätt, han har kvaliteér för både dressyr och hoppning, han kommer att gå långt med rätt ryttare som det brukar heta....


Författare: Marie

Ultraljud igen!

Igår var vi och ultraljudade Toppan hon har gått väl 90 dygn, hon var fortfarande dräktig så nu vet man hur mycket mat man behöver ge henne i vinter. Hon har fallit ur lite redan, hennes unge äter som mest nu så vi har ökat fodergivan och likaså till Esther för hon behöver alltid lite extra när hon har föl. Även om dom har bra beten så behövs lite extra ibland.
Toppans unge är nog den jobbigaste vi haft vad gäller lastning, hon ska inte gå in i den där säger hon  bestämt. Men som alltid så vinner vi ändå... Dessa föl...
Nu är det dags för sängen efter en intressant kväll, har haft plastparty och lovade i ett ögonblick att prova på jobbet som säljare... Nåja man får väl ge det ett försök, vem vet man kanske har oanade talanger...

Gonatt!

Författare: Marie

Nytt foder!

Vi har nu använt oss av Mustangfodret ett tag och är jättenöjda med det. Vi använder själva muslin original som är havrefri men har även det pelleterade fodret allround hemma som innehåller havre. Är ni intresserade av att prova fodret så går det bra att köpa av oss. Vi kan även ta hem annat foder ifrån deras sortiment. Prisvärt!! (under kraffts priser).
Hör av er om ni vill veta mer...

Duktiga pållar!

Igår skodde vi båda 3-åringarna runt om för att det ska få det bästa förutsättningarna inför 3-årstestet. Båda var snälla att sko, visst gick det åt lite mutor i form av kraftfoder men det tycker jag är okej första gången. Det är ju inte alltid lätt att stå still när man "är liten"...
Idag har vi haft ute veterinären, han fick kolla Windys öga som idag var okej, jag tvättade det igår och körde i lite slava och det gjorde tydligen susen! Får fortsätta några dagar så det inte kommer tillbaka. Han tittade även på Lillgabbans ben som också är på bättringsvägen dock är hon lite svullen och halt men det är bara att bandagera igen och hålla koll. Förhoppningsvis kan hon komma ner till övriga flocken till helgen...
Sen var det bara ultraljuden kvar, både Windy och Myran har ju gått 90 dygn nu så det var spännande att se om dom behållt sina foster efter resan hem. Båda var dräktiga så jag är så glad, får nog erkänna att jag varit lite nojjig när det gäller de två. Man vet ju aldrig hur det går när man skickar iväg dom. Men dom har skött sig exemplariskt mina fina ston!
Nu är det två kvar som ska kollas på sina 90 dagars när dom infaller. Toppan har redan gått sina så där blir det nog ultraljud till helgen. Esther är inte klar förrän till månadsskiftet.


Författare: Marie



Utställningar!

Jag var med min goda vän Lena och hennes två ungston på riksutställningen för welsh förra helgen uppe i Axevalla. Det var jätteroligt att träffa alla trevliga människor och se alla fina welshar som glänste i pälsen och visade upp sig. Ja nästan alla iallafall...  Man blir faktiskt lite sugen på att "bli med welsh" Svårt bara med alla sektioner, alla är fina på sitt sätt så frågan är ju vilken sektion man ska välja isåfall... Blir nog sek B för de ligger närmast ridponnyerna i sin modell... Men först måste jag nog sälja några till av mina ridponnyer, har ju sålt några i år till ryttare som har tävlingsambitioner och dom är jättenöjda med sina nyförvärv. Alltid lika roligt att höra från dom med nyheter och resultat! Några är ju också uppe högt i klasserna och tävlar och det är ju härligt att vara uppfödare till dessa ponnyer...  Har ni kunskap och tid att vänta så har vi några unga individer som ska säljas.
Vi jobbar fortfarande med våra 3-åringar inför 3-årstestet, med löshoppning osv. Allt flyter på bra! Dom kommer att få en välbehövlig vila efter det här. Todde ska ju vidare till sina nya ägare efter testet så det blir nog lite vila för honom under tiden dom "bekantar sig". Vi har redan påbörjat inridningen av honom men har tagit det lite lugnt där, han är insutten och skrittad på. Bara för nya ägarna att ta vid där vi slutade och det kommer att gå bra för han är en mycket snäll och trevlig ungponny...
Nästa arrangemang vi ska på blir utställningen i Nybro den 29/8 som sspf anordnar. Vi kommer att åka med två
3-åringar och ett sto med föl. Ska bli intressant att se vad den domaren tycker om våra ponnyer, har nog inte ställt ut för henne någon gång innan.
Sen blir det 3-årstestet nästa i september i Nybro det också...

Författare: Marie


Nya resultat!

Nu har vi fått in nya resultat från våra uppfödningar! Härligt att det går så bra för dom.
SB Sea Breeze har fått ihop 3 fina placeringar på La nivå varav en vinst sista tiden. Han behöver en nolla till i msv b för att få vara med på ungponnysm i höst, vilket vi hoppas han ska få för visst vore det jättekul med en egen uppfödning med där...
Sen har lilla SB My Bonope varit ute på sina första starter. Han har gjort en start i hoppning LD Clear round med en jättefin runda, Alexandra valde att lägga en volt på ett par ställen för att komma rätt på hinder då publiken kunde ge reaktioner så det räknades ju som två stopp fast han inte stannade. Han hoppade alla hinder utan att riva och hoppade även ett titthinder med stora solar under, utan att bry sig  medans många andra stoppade på det. Härligt! Sen har han gjort en start i dressyr LC:2 med 61% helt klart godkänt! Han kommer att ta många placeringar i framtiden den ponnyn både inom hopp och dressyr... Bonope ska gå kvaliten i slutet på augusti vi håller tummarna att det går bra. Kanske vi syns på finalen??

Nu ska jag åka till Axvalla med en god vän och hennes små ponnisar, det är welshriks! Med massor av starter. Ska bli jättekul att träffa en massa welshfolk igen, det brukar alltid bli mycket trevligt på dessa tillställningar.

Tills vi hörs igen!
Ha de´


Författare: Marie

Nya beten

Igår flyttade vi vår ungston till ett nytt bete! Härlig hage på ett par hektar.. Det var dags att flytta dom då deras beteshage var uppäten och delvis uppbränd. Nu har det ju regnat en hel del så det kommer nog att växa upp en massa nytt så antingen får dom gå tillbaka dit senare eller släpper vi på unghingstarna där innan det är dags för hemfärd och vinterförvaring...  Windy och Myran går också på ett härligt bete som vilat ett tag så dom kommer nog att bli riktigt tjocka inför hösten. Windy är redan ganska tjock sen hon kom hem från Holland men Myran får gärna gå på sig några kg till, inte så hon är mager men vi vill hellre ha våra ponnisar lite åt det mulliga hållet än att man ser revbenen på dom..
Esther o Toppan går på nytt bete här hemma som varit hästfritt i några år. Bo-Gi o Todde går i hage med både skog och åker så dom har det ganska bra också.
Det blev 5 av våra 6 ungston som fick flytta igår, lillgabban hade fått ett fult sår på ena bakbenet och det är ju rötmånad så det gäller att hålla koll. Så nu går hon ensam här hemma i hage och står ensam i stallet hur duktig som helst, skönt att våra unghästar har ett sånt bra psyke så man kan göra vad som helst med dom, (nästan iallafall). Hon får gå kvar hemma några dagar och läker det fint så kanske hon får komma ner till betet till de andra igen till helgen, annars får hon stanna hemma ytterligare...

Ston på nya betet

Lillgabban i hagen

Författare: Marie


Inför treårstest!

Nu är träningen igång för fullt inför treårstestet i september. Vi löshoppar Todde och Myran och tränar markträningen. Dom sköter sig bra! Bo-Gi är också i träning, meningen är att han ska gå kvalite´n i september också. Han missade ju den förra året då han inte var igång pga. skadan. Men nu har han varit igång sen i höstas och går riktigt bra... 
Vi har nog tur med våra ston i år, alla fyra dräktiga och har tagit sig på första brunsten ingen har konstrat alls. Har förstått att det tydligen har varit ett krångligt år med brunster och dräktigheter. Men jag vet att vår seminveterinär har sagt förut att han tänkt på att våra alltid sköter sig och blir dräktiga medans andra håller på länge med stona innan det blir nåt. Vad kan sånt bero på? Någon håller en vakande hand över våra djur och tycker vi ska få fler fina avkommor för att vi sköter det så bra eller?? Kan ju inte bara vara tur!!
Men efter att dom blivit dräktiga så ska dom gå sina elva månader också och allt ska gå bra vid fölning så det är inte helt lätt allting med avel....
Fast vi är jätteglada för våra dräktiga ston och hoppas på fina avkommor till våren, extra spännande med lite nya hingstar...
Todde hoppar fint!
Författare: Marie

RSS 2.0