Fler resultat!

Nu  har Bonope varit ute på tävling igen! Den här gången vann han KM i dressyr på sin klubb.
Klassen gick i LB:1 och de fick resultatet 65,86%. Förklassen gick i LC:1 med resultatet 62,59% och en andraplats.
Återigen goda ord från domaren. Som kom fram efteråt och sa att det enda felet med Bonope var att hon inte ägde honom själv!!  Måste vara väldigt fin kritik eller hur? Vi ser fram emot att se Alexandra och Bonope på resultatlistorna. Både dressyr och i hoppningen... Lycka till säger vi!
En lycklig Alexandra!


Även Bo-Gi och Matilda har varit ute på sina första tävlingar! Dom hoppar clear round än sålänge, är mest som social träning. Men han sköter sig bra och bryr sig inte mycket om hur hinderna ser ut. Dom har tränat för "Björne" som även har haft Sea Breeze på sina träningar. Kul att höra hans positiva ord. Att han gillade det han såg och att veta att dom är efter samma mamma. Ett ekipage som kommer att kunna gå lika långt också...  Även här följer vi med spänning på resultatlistorna... Lycka till Matilda..

Bild kommer....

Författare: Marie


Snart midsommar!

Tiden går så fort. Snart är det midsommar!
Jag har inte uppdaterat på ett tag nu, har haft dåligt med tid.
Vi dräktighetsundersökte de sista stona förra veckan tyvärr var det ej dräktiga, den ena visste vi nästan då hon  hade en ful gulkropp som tydde på att hon inte ovulerat ordentligt. Den andra hade vi ju hoppats på att hon skulle vara dräktig men så är det ibland. Nu är dom båda omseminerade så nu är det bara att hålla tummarna att dom tar sig denna gången.
Isadora är kollad på dag 34 och det såg fint ut, växer som det ska. Windy o Myran ska snart kollas på sina 30 dagars..

Vi har haft fullt upp med annat sista tiden då Hanna-Sofie och Kristian gifte sig i lördags! Ett underbart bröllop med ett mycket vackert brudpar! Å lite regn fick dom på sig och det betyder tur säger dom...

 Det vackra brudparet!

 Bröllopspresenten!

Nu är dom iväg till New York och sen vidare till Aruba som ligger i Karibien. Hoppas dom får en underbar resa...

Författare: Marie


Bete!

Vad härligt det är med många hagar. Nu när betena börjar sina på många ställen så har jag nu släppt på mina ston med föl på nästa hage. Det är knähögt med mat, egentligen nästan som en vall. Dom behöver mycket mat stona för att kunna ge sina ungar vad dom behöver. När denna är uppäten så har jag en till, sen hoppas jag det har regnat såpass så det andra har börjat växa igen...

Mina ungston går i en hage där det börjar bli lite mindre med bete, hälften av dom skulle kunna gå där hela sommaren för dom är som tunnor medans den andra halvan skulle behöva lite mer. Så är det! Olika individer, olika gener.. Precis som med oss människor... 


En härlig betesbild..

Författare: Marie 

Dräktigt igen!

Nu är både Windy Girl och My Jar ultraljudade och båda var dräktiga! Känns jätteskönt! Windy är ju betäckt med Jarno också så går allt som jag hoppas så har jag två fina Jarnoavkommor nästa år. My Jar är betäckt med DGR Metall. Vi funderar på om vi ska behålla "Myran" lite längre och ta några fler föl på henne innan hon får ut i sporten. Nästa års föl får avgöra hur vi gör. Blir den lika fin som årets så får hon nog gå som avelssto ett par år till. Windy försöker vi ta föl på varje år nu så länge det går för vi vågar inte låta bli, då kanske hon inte tar sig igen, så kan det vara när dom blir äldre. Fast Windy är ju bara 19 år ung i år så hon har många fina år kvar....

Windys fina stoföl i år är tingat! Hihi! Hon blev en brölloppspresent helt plötsligt! Hanna och Kristians brölloppspresent!

Återkommer snart!

Författare:  Marie

Lite sommarbilder!

Nysläppta på nytt bete.

Windy Girl och Winning Breeze

My Jar och Wilbur My Man

Windy o Winning igen...

Toppan och Royal Breeze...

Eywa, Wilbur och Myran..

Eywa o Wilbur...

Wilbur ska alltid fram till kameran, svårt att få bra bilder från sidan på de små i år..

Fotograf: Marie

Till salu!

 SB Wild Garbo 4 år 125 cm. Har varit på inridning och går nu alla gångarter... Söker liten tuff ryttare som kan ta henne framåt i utbildningen.. Kan tänka oss att låna ut henne på längre tid.

Dräktigt!

Jaha! Så var första stoet dräktigt då, känns skönt. Isadora är först ut nästa år om allt flyter på som det ska. Gabban och Athletica hade båda släppt men Athletica hade en ful gulkropp vilket betyder att hon inte ovulerat riktigt och chansen att det ska ta sig är ganska liten så vi är förberedda på att få seminera om henne..
Nu är det lite lungt med körningen till seminstation några dagar. Nästa koll är den 10 juni..

Vi var inne med Flurran i måndags och tog bort en vargtand och raspade lite så nu är hon i ordning i munnen iallafall. Hon har en liten fistelgång (tror vi iallafall) på örat. Tid är beställd till operation av denna också, så efter det sen så kommer hon att ridas igång igen och troligen snabbt visa sina fina gångarter och hoppförmåga.. En passande juniorhäst..

Hannibal har det bra och trivs i sitt nya hem och dom har redan fallit för honom hihi... Vilket inte är så svårt. Han är en trevlig kille som är mycket hanterad sen han var föl som alla våra uppfödningar är. Blir inga problem där heller troligen när inridningen kommer. Bara att sitta upp och rida.. 

En liten tanke har väckts! Men bara en liten... Kanske ska jag sälja båda mina hingstföl i år till Holland hmm.... Men bara kanske! Har riktig beslutsångest... Vill ju så gärna ha kvar lilla Wilbur som troligen är den bästa fölisen i år. Men sen vet man aldrig hur dom utvecklas. Att det ska vara så svårt att bestämma sig....Dom är ju så söta...

Författare: Marie

RSS 2.0