Häst i dike..

Jag fortsätter och berättar om lite olika händelser som inträffat under året/hösten.
Kvällen innan vi skulle åka på det lokala 3-årstestet skulle vi ju förbereda de två ponnyerna som skulle åka.
Vi började med att bada Edward och ställde sig in han i boxen. Jag gick för att hämta stjärnan som också skulle badas. Dom gick långt nere i sin hage så det tog en stund. Jag upptäckte att det saknades en av stona å började leta runt för att hitta "Winnie" Typiskt när det händer nåt så har man inte telefonen med sig i fickan. Jag fick använda mina röstresurser så gott jag kunde och efter en stund så kom Hanna ner för hon undrade såklart varför jag inte kom någon gång. Jag hittade till slut den saknade hästen som hade gått ner sig i ett dike. Det var det värsta jag varit med om tror jag. Hon låg och kämpade för livet för att ta sig upp å jag kunde inget göra för att hjälpa henne. Vi fick ringa efter brandkåren som kom väldigt fort som tur va. Fast när man står där så tycker man tiden går så himla långsamt. Det krävdes mycket muskelkraft från alla brandmän och Inge som också hade kommit ner med sin traktor för att man kunde inte komma ända fram med brandbilen eller traktorn så med hjälp av rep, slangar och mycket muskler så lyckades vi till slut få upp henne. Hon var väldigt trött och fick ligga en liten stund å vila med massa torra filtar på sig för att få upp värmen igen då hon var ganska nedkyld. När hon legat ett tag så gjorde hon själv antydan till att resa dig upp och vi blev så lyckliga när hon kom upp på benen igen och började gå av sig själv. Inga ben brutna, det va ju det man var rädd för, man kunde ju inte se nåt förrän hon började gå. Med hjälp av en brandman fram och en på var sida om henne och jag bakom så började vandringen mot stallet. Nu låg hon ganska långt ner i hagen som sagt så det blev en bra bit att gå för henne men det var bra för då kom cirkulationen igång under tiden. Så väl framme vid stallet så kunde vi ställa in henne med nya torra varma filtar och ge ljummet vatten å hö. Hon ställde sig å åt som om inget hade hänt. Vi kan skatt oss lyckliga i vårt samhälle för flera av brandmännen som jobbar här har egna hästar så den kunskapen finns och det är guld värt vid såna här tillfällen. Hade inte dessa killar funnits här vid detta tillfälle så hade troligen aldrig vår fina ponny kommit upp ur detta dike. Vi hade aldrig klarat det själva. Så en stor eloge till Ålems brandmän. Detta är sånt man bara läser om i media och aldrig tror ska hända en själv men nu har det gjort det och jag kan säga att det är nåt jag inte önskar min värsta fiende ens så hemskt är det..
När brandmännen åkt så hade vi fortfarande en kvar som skulle förberedas inför testet så i mörker med en brun ponny så fick det bli som det ville med renheten. In med ponnyerna inför natten å en sista koll av Winnie som fortfarande verkade oberörd. Hon gödslade till och med ett par högar och det var också väldigt skönt att se att den delen också funkade. Men det skulle ju ta nåt dygn innan man kunde vara helt säker på att hon va återställd. Lerig från topp till tå förstås men det fick vi ta hand om en annan gång.
Dagen efter som sagt så åkte vi till Nybro och stjärnan som inte va helt förberedd lyckades ändå med bedriften att få dubbelutmärkelse vilket vi var glada för. Edward däremot hade inte poängen på sin sida den här gången fast vi vet att han är mycket mycket bättre än stjärnan men så kan det gå..

Det va allt för idag..
Hörs igen :)
Här en bild på stjärnan från Nybro..


SB Isadora

Dubbelutmärkelse på 3-årstestet. 42 poäng på sommarpremieringen.
Å en djäkel på att hoppa. Så hennes avkomma SB Max Factor har att brås på..
 
 

fortsättning....

Nu kommer här lite mer om vad som hänt på stuteriet under tiden som hemsidan legat nere.
Händelserna kommer inte att komma i ordning utan jag skriver lite som jag kommer ihåg..

Vårt fina sto SB Isadora som fölade med komplikationer fick tyvärr vandra vidare vilket vi är jätteledsna för då det var ett mycket bra sto. Men det är baksidan med aveln att det kan gå så här galet. Nu har vi bara Max Factor som är hennes enda avkomma och hade han varit ett sto så hade vi naturligtvis behållt han men nu är han till salu och vi kan inte bygga vidare på den stolinjen utan får fortsätta med det andra vi har.

SB Isadora 2008-2013

Länge sen sist!

Som sagt länge sen sist jag skrev här och det har hänt massor under denna tiden. Vi har haft problem med vår hemsida, någon har tagit sig in å förstört för oss så vi har fått jobba med att få igång den igen. Nu har den ju funkat ett tag men tiden har inte riktigt funnits till att skriva här. Men nu ska jag ta mig i kragen å försöka skriva lite oftare.

Vi var ju på Asrp-riksen i Tingsryd å där tog ju vårt fina gula sto BIS-titeln. Tråkigt bara att det finns människor som gör allt för att förstöra för andra å leta fel och vinklar sanningar på sitt eget vis :( Det påstods att vi skulle ha fuskat på nåt vis :( Kan ju nämna att det var det 3:e Biset vårt sto tog och i slutet på augusti tog hon sitt 4:e BIS och alla fyra gångerna så har det varit olika domare så jag tycker det bevisar att vi har ett mycket bra sto och att det var helt rättvist att hon vann...

Vi hade ju 4 ponnyer med oss till Tingsryd så egentligen kan jag skriva mycket mer om deras poäng och lite annat runtikring det men då blir inlägget alldeles för långt.
Så jag skriver vidare med att vi var på utställning i Nybro i slutet av augusti och där hade vi med oss 2 ponnyer varav det gula stoet vann igen.
Vi hade i år med oss två ponnyer till 3-årststet i Nybro i sep. Vår Edward som är så himla bra fick inte det poängen vi hade räknat med, han är en klar dubbeltalang men som sagt denna dagen va inte hans. Han låg precis under poäng för utmärkelse så egentligen var han inte dålig heller men vi hade förväntat oss mer. Man har ju lärt sig genom åren att se på träningarna om de är bra eller inte. Vi hade även med oss Stjärnan som vi kallar henne, hon hoppar bra men inte lika bra som han men hon fick dubbelutmärkelse så vi var ju glada för det. Hon har en bra storlek också så hon blir en kanon tävlingsponny för den som vill ha en D-ponny...
När man vinner Bis på sin riksutställning så blir man nominerad att få åka på årets ponny som går av stapeln samtidigt som ungponnyfinalerna i Falkenberg. Så i år deltog vi med vårt sto i årets ponny samtidigt som vi var med i hoppfinalen för 3-åringarna med vårt andra sto. Kan säga att det blev lite stressigt att åka med två som skulle gå nästan samtidigt i sina respektive "klasser" Vi hamnade i mitten på årets ponny och vårt 3-årssto hoppade till sig en halv poäng mer än på den lokala uttagningen men utanför placering. Så nu har vi i alla fall varit med i årets ponny och i finalen. Och framtiden får utvisa om vi kommer att deltaga fler gånger...

Det va lite kort om utställningsåret. Sen har det så klart hänt lite mer men det skriver jag om imorgon eller nästa dag för annars blir det alldeles för långt. Vi tar en liten mjukstart :)

Ha det gott till nästa gång :)

RSS 2.0