Nya beten

Igår flyttade vi vår ungston till ett nytt bete! Härlig hage på ett par hektar.. Det var dags att flytta dom då deras beteshage var uppäten och delvis uppbränd. Nu har det ju regnat en hel del så det kommer nog att växa upp en massa nytt så antingen får dom gå tillbaka dit senare eller släpper vi på unghingstarna där innan det är dags för hemfärd och vinterförvaring...  Windy och Myran går också på ett härligt bete som vilat ett tag så dom kommer nog att bli riktigt tjocka inför hösten. Windy är redan ganska tjock sen hon kom hem från Holland men Myran får gärna gå på sig några kg till, inte så hon är mager men vi vill hellre ha våra ponnisar lite åt det mulliga hållet än att man ser revbenen på dom..
Esther o Toppan går på nytt bete här hemma som varit hästfritt i några år. Bo-Gi o Todde går i hage med både skog och åker så dom har det ganska bra också.
Det blev 5 av våra 6 ungston som fick flytta igår, lillgabban hade fått ett fult sår på ena bakbenet och det är ju rötmånad så det gäller att hålla koll. Så nu går hon ensam här hemma i hage och står ensam i stallet hur duktig som helst, skönt att våra unghästar har ett sånt bra psyke så man kan göra vad som helst med dom, (nästan iallafall). Hon får gå kvar hemma några dagar och läker det fint så kanske hon får komma ner till betet till de andra igen till helgen, annars får hon stanna hemma ytterligare...

Ston på nya betet

Lillgabban i hagen

Författare: Marie


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0