20140528

Oj, nu gick det visst lite tid igen. Jag har haft fullt upp som vanligt!
Winnie är betäckt med en sek B hingst, Han heter Thistledown Arctic Wind, vi får snart reda på om hon har tagit sig. Sen är Windy betäckt också å där får vi också snart reda på om hon tagit sig.

Sen har vi flyttat unghingstarna till sitt stora fina bete som dom hade förra året också. Jättefint ner mot ån. Vi har även flyttat några av de andra till nya beten. Man måste växla så det inte blir för högt å det behövs återväxt också.

Myran har fölat! Igår morse kom ett litet fint isabellsto till världen <3 ca 97 cm hög.
Myran är en så bra mamma, klarar allt själv med lite övervakning bara. Jag kom ut lagom för att plocka bort lite hinna som satt kvar över näsan. Den lilla va uppe på benen efter dryga timmen å när två timmar hade gått så hade hon hittat maten också. Tarmbecket har gått å Myrans mage har också börjat fungera efter fölningen. Det är ju vissa saker man håller koll på efter en fölning.
Namn på den lilla är inte bestämt än, jag får klura lite.
Men här kommer en bild på den lilla sålänge....Ute i hagen för första gången, drygt ett dygn gammal.


20140506

Lite snabb uppdatering blir det idag!
Vi har flyttat runt lite ponnyer idag mellan de olika beten vi har.
"Gabban" å Athletica går för sig själva i en beteshage några km hemifrån. Sen körde vi Windy, Eywa å Winnie upp till Hanna då dom ska gå nära hingsten så vi ser när dom börjar brunsta. Tanken är att Windy å Eywa ska betäckas med Fabian. Winnie har vi inte riktigt bestämt ännu vem det blir på henne. Är lite sugen på att köra iväg henne till Holland, där finns såå många fina hingstar.
Här hemma går nu bara Stjärnan å Myran kvar, Myran ska ju snart föla så hon behöver ju lite sällskap men när fölet är kommet så åker nog Stjärnan iväg till bete också.
Bara två ponnyer kvar hemma på gården. Vet att jag vid nåt tillfälle förra året hade noll ponnyer hemma! Mycket konstigt, här som brukar gå hästar i varje hörn....
Om det har varit en tid full med utkörning av balar å fylla badkar så kommer nu en tid med "bara" fylla badkar så lite skillnad blir det ju på sommaren men visst är det ändå en hel del jobb på sommaren, det ska flyttas mellan olika hagar när gräset börjar ta slut. å vattentanken ska köras runt på mellan hagarna.
Detta va allt för denna gången....
Over and out :)

20140504

Tjoho! Nu e jag här igen, bara efter ett par dagar....
Jag behöver ju inte skriva långa inlägg varje gång utan kan ju ta lite i taget istället för att summera en hel månad, typ ;)

Fick ett litet meddelande häromdagen med en fin bild på en av våra uppfödningar. SB Blizzard Breeze, som ni hör på namnet så är det ännu en av Windys "ungar" En son som är 6 år nu och helbror till vår Bo-Gi Breeze och Bacardi Breeze. Det skulle ju blivit ett helsyskon till men den fick inte vara med :( Så vi får nöja oss med 3 st.helsyskon med Windy Girl som mamma å Verona´s Bo-Gi som pappa. Så bra dessa har blivit å så lika. Nu e ju Bacardi bara ett år så lite svårt att säga om hon blir lik sina bröder men färgen är samma å temperamentet e samma :)
SB Bo-Gi Breeze är ute på tävlingsbanan och hoppar, han har precis startat sin karriär med lillasyster Strååth. Rosettskörden har redan börjat. Det är så roligt å följa alla uppfödningar i deras framgångar.

Här en bild på SB Blizzard Breeze som är mätt till 148 cm, precis lagom. Han tränas i hoppning, dressyr å även terräng så kanske det blir en fälttävlansponny i framtiden, vem vet!
Vi hörs snart igen!

20140502

Oj! Det har visst redan gått en månad sen jag skrev sist. Tiden bara rinner iväg å man hinner inte mycket extra om dagarna.

Vi har släppt alla unghingstar på bete nu, vi får ju hämta hem Wilbur å Rolle ibland när vi ska jobba med dom.
De tre ungstona är också släppta på bete och dom lastades för att åka transport till betet. Blev lite miljöträning och dom skötte sig bra alla tre. Nu går dom på ett bete med mycket mat för dom tre så vi får se hur länge dom får gå där. Vi har ju samma beten som förra året så vi känner att vi inte har betesbrist i alla fall. Bra ifall det blir torrsommar att ha många hagar å välja på.
Windy å de andra stona har fått större hage, jag öppnade upp ner mot beteshagen så dom kan gå fram å tillbaka så nu slipper vi köra ut hösilage mer för den här säsongen hoppas jag.
Windy å Eywa ska upp till Hanna snart för betäckning med Fabian, fullblodshingsten som vi fått låna av Bäckholmens, tack Karin.
Han ska stå hos oss hela säsongen på naturlig betäckning så har ni ett sto som ni vill betäcka med Fabian så är det bara att höra av er..
Windy har varit iväg till veterinären för att sköljas efter att hon kastade sitt föl i vintras. Hon ser fin ut men framtiden får utvisa om hon har avlat färdigt, vi betäcker henne naturligt i år å ser om hon går hela tiden nu, det kan ju ha varit nåt fel sist.

Så i år blir det bara ett föl på gården, Myran ska föla i månadsskiftet maj/juni så det närmar sig. Jag hoppas på ett fint stoföl så vi kan låta henne utbildas sen å tävlas. Annars blir det nog betäckning igen.
Hanna vill gärna betäcka Winnie med en liten hingst i år men jag vet inte, jag är kluven, om jag säljer några så känner jag mig mer säker på att betäcka annars har vi tillräckligt som vi har det.

Sist här en bild på Fabian i sin hage och Edward i hagen intill.
Jag lovar att skriva snart igen...
/Marie

RSS 2.0