SB Edwin

Det har varit så mycket med riksutställningen så vi alldeles missat å skriva om Edwin, han är såld till en jättehärlig familj långt upp i landet! Han ska flytta till Luleå! Han ska stå kvar här hos oss ett tag till. Han tränas och ska göra sitt treårstest i Nybro om tre veckor sen ska han kastreras och när det har läkt fint så är han redo för den långa färden. Han kommer naturligtvis att mellanlanda i Stockholmstrakten som de flesta transportörer gör. Men han är så lugn och fin att ha å göra med så det kommer att gå bra. Han fick så goda vitsord av veterinären vid besiktningen, en treårig hingst som tas från sina kompisar i stallet å bara finner sig i det. Han stod som ett ljus under hela besiktningen. Blev en kommentar i protokollet just om hans trevliga temperament. Inte ofta en unghingst är så snäll och samarbetsvillig.. Mycket trevlig ponny stod det! Å när fakturan kom så stod det likadant igen. Han gjorde intryck på veterinären :) Härligt att vara uppfödare då..Nu hoppas vi han gör sitt bästa på treårstestet också, men det kommer vi att rapportera om sen. När han ändå stod där i gången så passade vi på att "sitta in" han :) Elias lyftes upp å Edwin bara stod där snällt med öronen framåt. Han kommer bli en kanontrevlig ponny! Nu ska jag ut å lyfta upp halm på skullen, mycket fin halm...

Författare: Marie


Riksutställning 2012

Då var allt slit över för detta året, men allt slit gav till slut utdelning! Det är synd att inte fler ponnyer kom till start. Riksutställningen ska ju vara en fest där man får se rasens vackraste hästar tävla mot varandra. I år var det väldigt blandad klass på hästarna och överlag var det låga poäng. På mina egna skillde de 2-3 poäng på vissa punkter som inte borde kunna förändras så drastiskt. Så jag hoppas alla är nöjda ändå och tar i beaktan att inte ens dom bästa hästarna hade superpoäng! Så nästa gång ni visar era häst så kanske poängen är 2-3p högre igen :). Man kan iaf se att domaren var konsekvent och placerade hästarna i rätt ordning och det är ju det viktigaste ;)

Vi hade planerat att åka med Isadora och Max och Myran och Goldfever, men i veckan så skadade sig Goldfever som till en början såg rätt allvarligt ut, så det var väldigt osäkert om vi skulle komma iväg med dom över huvudtaget. Men vi riktade ändå in oss på detta och skadan/svullnaden gick ner otroligt fort och bra och det fanns ingen direkt hälta på honom, så vi sa att eftersom Myran ska åka så får ju fölet ändå hänga på, domaren får själv bedöma om han tycker att han är i visningsbart skick. Så vi badade och förberedde dom alla på fredagen. Och väl på plats så sa jag till domaren när det var Goldfevers tur att han har en skada så du får se vad du tycker. Men när vackra Goldfever satte fart i världens trav sa domaren, att den där ponnyn är inga problem att bedöma ;). Och så blev det, Goldfever bedömdes och blev slutligen Best In Show, tänk så det kan gå. Hade inte Myran varit anmäld kan jag säga att Goldfever aldrig hade kommit till start, då hade vi troligen tagit med någon annan istället. Men tur i oturen ska man ha ibland!
Han berömde både Goldfever och Myran väldigt mycket. Myran var ett exemplariskt sto att ha i avel. Nu ska Myran förhoppningsvis föda en lika bra ponny nästa år, gärna ett sto ;) sen ska hon ut i sporten, men hon får förhoppningsvis chansen att föda fler vackra ponnyer igen när sportkarriären är över. Det får tiden utvisa!
Poängen var inte så lysande, Myran fick 99886=40p, en 6a på trav, vad hände? sprang jag inte tillräckligt fort eller? Myran har ju bedömts med 8-9 innan, men så är det med bedömningssport. Goldfever fick 997788=48p inte heller det några lysande poäng, men som räckte till vinnare för dagen. Myran gick 3a i BIS.
Isadora och Max fick stå lite i skymundan för dom andra två. Isadora gick 2a efter Myran, men med bara 37p. Isadora som fått 42p på premieringen förra året och är i rätt bra skick för att vara 4år med föl vid sidan, så det var en besvikelse. Max fick 888777=45p, kan jag tycka är godkänt, föl är ju ofta i utvecklingsfaser och inte alltid så lätta att bedöma. Men JAG vet att det finns hur mycket gång som helst i detta föl, så dom poängen kommer stiga med tiden!
Våra två uppfödningar SB Hannibal Breeze och SB Top d´ Breeze var även dessa på plats. Själv såg jag inte så mycket av Hannibal då jag var upptagen med eget, med "Todde" visade jag och han skötte sig exemplariskt och gjorde det han skulle. Todde är visade tidgare med 39-40p och han ligger däromkring, nu fick han 37p :(. Både Hannibal och Todde fick samma rad 78787=37p. Men även om poängen var låga så hoppas jag ägarna är nöjda med sina toppenponnyer :).
Vill gratulera Kerstin och Fredriksdals stuteri till res. BIS med Vitluvens Curbitz. Och Elisabeth från Gotland som hade 4st ungponnyer med sig, varav 2st gick i topp och tog hem Ungponnychampionatet och res. Ungponnychampion.
Grattis till er!!
Film från dagen kommer...
Fler bilder finns på vår facebooksida!



Nu tar vi nya tag och förbereder oss för Sydöstras utställning den 26 augusti. 3st ston med föl är anmälda, så vi behöver folk som vill
gå med ponnyerna i ringen. Så om ni inte har nåt bättre för er den dagen, så är ni välkomna att hjälpa oss :)

Text: HS Jonsson
Bild: H Svensson

 

RSS 2.0