SB My Bonope

Idag har Bonope åkt till sin nya ägare, han fick åka ganska långt men resan gick bra och dom mellanlandade i Mjölby så han fick rasta av sig lite och sen skulle dom prova sadlar. Många sadlar blev det innan dom till slut hittade en som passade. Sen blev det visst lite annan utrustning också när dom ändå var på plats. Det känns som att dom kommer att ge han allt och lite till. (skämma bort han). Vi hoppas att han ska trivas hos dom och att dom ska trivas med honom. Vi väntar med spänning på rapporter sen därifrån och kanske kommer det någon bild också.
Lycka till Alexandra med din nya ponny, hoppas ni får mycket roligt ihop.


Nu är det dags att ta tag i Bogi och se om han kan hitta en ny ägare. Han är ju igång såpass att det bara är fortsätta utbildning och träningen.  De andra som är till salu är ju inte så gamla än, en ettåring, ett par tvååringar och ett par treåringar och treåringarna är ridna några gånger. Årets stoföl ska behållas och hingstfölet? Nja! Det vill jag nog behålla ett tag till, tror det blir en riktigt bra individ men kan inte behålla alla så då är frågan behålla Edwin eller Edward...

Nu är klockan mycket och alla är ute på valborgsfest utom jag som är barnvakt till syskonbarnen. Skönast så! Mår man bra imorgon. Men hoppas alla får en trevlig valborg...

Författare: Marie

Nya bilder på fölen

 SB Prince Edward 1 ½ dygn gammal


  SB Top Star Breeze ute i hagen med mamma och brevid står alla "äldre tanter" och tittar nyfiket på nytillskottet.


SB Prince Edward (hingst som skulle varit ett sto!?)

Igårkväll sent började Esther att föla, lite tråkigt att Hanna och Kristian hade åkt en halvtimma tidigare annars hade Kristian fått vara med på sin första fölning. Men han får göra nya försök nästa år med att vara barnmorska eller heter det fölmorska? För vi betäcker ju i år igen så förhoppningsvis blir det några föl även 2011.
Esther hade tidigare blivit pendlat av Lena som fick fram ett sto, igår var Susanne här och pendlade, även hon fick fram ett sto. När Susanne har pendlat mina ston så har dom börjat föla inom nåt dygn så jag vill inte ha ut henne för tidigt, vill ju att stona ska gå tiden ut helst.
Hur som helst så la Esther sig ner vid fem över tolv och vid halv ett var det klart. Esther var mycket trött efter och låg nog en timme innan jag körde upp henne. Jag blev faktiskt orolig att nåt var fel och slog upp jourhavandes nr. Men sen tänkte jag att jag försöker tvinga upp henne först och går inte det så ringer jag. Jag fick upp henne och hon var ganska vinglig men började äta med en gång. Brydde sig inte riktigt om den lilla som jag hade önskat så jag fick ta halm och torka honom torr. Efter en stund så började hon prata med honom och jag gick in en stund för att vila. Men hon lägger sig ner igen och ligger apatisk verkar det som och han ligger också likadant så jag går ut igen. Nojjig som man är! Men upp kommer dom båda två och han sprattlar runt lite så jag går in igen. Jag ligger och tittar på tv:n och ser hur han söker efter maten, då kopplar jag av och sover lite för jag vet att då är det inga problem för hon är snäll och låter dom dia. När jag kom ut på morgonen så hörde jag hur det kluckade när han åt, ett härligt läte.

Har man haft så många fölningar som jag har haft så ser man när det inte är som vanligt men ofta går det bra ändå.

Nu är fölningarna över för i år och man kan koncentrera sig på att sova om nätterna istället. Nu ska det bestämmas vilka hingstar vi ska använda i år. Det blir inte lätt men vi har några aspiranter, får se vad det blir när vi är klara. Och om vi betäcker alla vi tänkt.

Det är inte lätt att få till bra bilder på dom små, dom är nästan aldrig still. Men några blev det när han var ute för första gången...  Ska vi se om jag lyckas lägga in dom här också?

Författare: MarieFörsta dagen ute.

SB Bo-Gi Breeze

Förra veckan friskförklarades Bo-Gi efter sin skada han ådrog sig för över 1 år sedan. I början såg det rätt mörkt ut innan man hittade rätt behandlingsmetod. Men efter det ljusnade det. I höstas kunde vi börja sätta igång honom igen och nu är han alltså helt friskförklarad. I helgen startade han sin första tävling, en klubbdressyr, ryttare va Emelie Sandelius, dom red en LC. Trotts mycket spänningar i Bo-Gi som va på bushumör och såg spöken i ridhuset, så red dom på godkända poäng.

Nu hoppas vi hitta en ryttare/köpare till honom som vill träna och tävla honom i hoppning. Han är en fin dressyrponny när han slappnar av, men han är nog ändå mer ämnad som hopponny. Hans äldre bror (f.2003) tävlar msv hopp nu med sin andra ryttare.

Bilder från tävlingen





Bloggbyte

Idag byter vi blogg , diskutrymmet fullt på tidigare , så nu går vi vidare här.

Tidigare inlägg kan ni hitta på den gamla bloggen http://stuterisb.bloggproffs.se


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0