Föl nr 2

Idag vid 14-tiden var det dags för nästa sto att föla. Allt gick snabbt och smidigt och inom ca 10 min så var en stor reslig hingstunge till född. Myran som blev mamma för andra gången nu skötte sig exemplariskt! Och den lille stod snabbt på benen och Myran visade tydligt vart maten fanns så även detta satte igång och fungerade snabbt. En klockren fölning! Skönt med ston som vet vad dom sysslar med. Nu blir det ombetäckning igen, d går inte riktigt enligt vår planering, hade hoppats på 2 stoföl hitintills, men som alltid är ju de viktigaste att dom är friska och fina! Denna krabaten mäter ca 102cm så han är rätt så rejäl. Färgen är fortfarande lite tveksam, ljusfux eller gul?! Å namnet får vi återkomma med!


Fler bilder på facebook!


Text & Bild: HS Jonsson

Första fölet!

Igår kom SB Max Factor till världen under en snabb fölning som höll på att hamna i hagen! Men mamma Isadora hann precis in i boxen innan den lille kom ut! En gul hingstunge, som (tyvärr) kommer skimmla av! Pappa är Jarno (som synes ;). Isadora sköter sig jättefint och har idag varit ute en sväng i hagen med sin lille son.





Fler bilder på vår facebooksida!

Text/Foto: HS Jonsson

ASRPs bruksprov!

Nu ligger alla filmerna från lördagens bruksprov i vår logg på facebook, så är ni intresserade så hoppa in och ta en kik!


/Hanna

Tävling!

Idag har Esther gått sina första clear round-rundor och felfritt gick det!

Vi hoppade 60cm och 70cm och nollade båda, duktig häst, inte alltid som ryttaren ger henne en ärlig chans, så hon får ibland lösa komplicerade situationer själv, som att kravla sig över ett hinder med alldeles för kort avstånd. Esther stannar aldrig, hon hoppar i alla lägen, ibland går det bra, ibland inte. Men som sagt, rena ryttarmissar, när vi kommer rätt på hinderna så hoppar hon jättefin!

Och idag var då 4:de gången som hon hoppas uppsutten så jag är mer än nöjd med lilla pållen, dessutom trotts mina ryttarmissar, så vann vi stilbedömningen för vuxna ryttare (18år+), inte dåligt!

Vi tränar vidare så kan vi nog gå upp en höjd till nästa gång. Esther är ju till salu och vi skulle gärna sälja henne till någon tuff lite ryttare, hon är snäll men kan bli ganska het, så det gäller att man kan rida och inte blir rädd om hon är väldigt pigg. Hon kommer bli en bra tävlingsponny med rätt ryttare!

Film från träningen i fredags och tävlingen idag!
http://youtu.be/ijqCFfzy_yM

Esther på prisutdelningen


Ser ut som sadeln ligger väldigt långt fram, men jag har ett för kort schabrak så det som luras!

Text: HS Jonsson Bild/film: K Jonsson


Våren närmar sig!

Vi har ju haft några mycket fina dagar med värme och sol men nu har det blivit lite kallare igen, men vi vet att våren är på väg oavsett om det snöar eller inte i april...
Här närmar sig även fölningarna med stormsteg, Isadora är först ut runt den 15-17 april å sen kommer Windy å Myran tio-14 dagar efter men man vet aldrig med säkerhet, det kan bli precis tvärtom också den som ska ha först får sist osv.
Men deras ljuver har börjat fylla ut iallafall å ett par av dom är riktigt riktigt tjocka nu, Isadora å Windy (Windy brukar ju alltid se ut som hon ska ha tvillingar) Isadora är lika stor men har inte den hängmagen som Windy har, inte konstigt att Windys mage hänger efter alla föl hon fått. Vårt underbara fina sto som har gett oss så många fina avkommor som alla bara älskar, hoppas hon orkar ge oss några till.... Hon börjar ju bli lite till åren och sliten därefter men vi får hålla henne i gott hull så mycket vi kan och sköta henne efter bästa förmåga så kan det nog bli några avkommor till. Hon blir ju faktiskt 20 år i sommar! Hanna har kommit på en ide´som jag nappade på direkt men vi håller lite till på den innan vi går ut med den. Men jag kan säga att vi kommer ha nån form av kalas i sommar...

Kristian är så duktig, han hjälper till så mycket han kan och han lär sig nya saker hela tiden. Han kör traktor på åkrarna nu när det ska igång med vårbruket. Bra att han är hemma lite längre perioder ibland, då hinns det med lite mer.

 Kristian har lite hjälp av Moa som undrar vad husse gör..


Isadora som börjar bli riktigt stor nu...

Såhär ser hennes ljuver ut, inte så stort men börjar bli hårt.. Man brukar ju säga att det inte är storleken som gör det och hon är ju förstagångare så det kanske inte blir så stort..

Såhär ser Myrans ut och hon hade föl förra året.

Mer som en påse men mjukt och fint.

Nu får bloggandet räcka för idag, ska ut i vårsolen en stund nu, gäller att passa på!
Ha det gott alla...

Författare: Marie
Foton: Marie





Hoppträning med Esther

I fredags var vi på ridbanan och hoppade Esther igen. Andra gången hon hoppas uppsuttet. Hela banan var full av hinder så det var bara sänka ner till ca. 50cm å ta sig över allihopa! Det gick kanon, efter lite nybörjartvekan på dom första hinderna så kom bjudningen snart och vi fick till några riktigt fina språng. Hoppade några hinder på 80-85cm, och en "5 å halva" som vi höjde upp till 95cm. Var mycket nöjd med henne.


Här kommer en filmsnutt!
http://youtu.be/xVHffcLsihs

På fredag ska vi hoppträna för instruktör och på måndag är det planerat några clearround-rundor på en klubbhoppning!

Text: HS Jonsson Bild/film: K Jonsson

RSS 2.0