Rapport från Bo-Gi.

Bo-Gi sköter sig bra. Louise rider honom i stort sett varje dag. Dom jobbar med en lägre form så hans ryggmuskler ska bli bättre. Dom är så nöjda med honom. Han är snäll och väldigt lik sin bror Sea Breeze. Fast Bo-Gi har snäppet bättre trav. Kan ju passa bra om man vill gå lite fälttävlan eller dressyr. Han blir svettig ganska lätt så han skulle behöva klippas. Han är inte den lättaste att klippa så vi får se hur dom gör. Troligen får dom ge lite lugnande och klippa fort som tusan innan det går ur kroppen igen. Han ska snart vaccineras så det kanske kan passa då.
Dom har bara ridit hemma i paddocken än så länge men det är snart dags för tur till ridhuset, kanske blir det nåt skutt då också. Vi ser med spänning på vad dom ska tycka om hans hoppning.. Vi vet ju själva vad han kan...
Ska se om det kan bli en liten bild kanske på ekipaget..

Nu ska jag iväg och förbereda för dagens aktivitet på ridbanan. Ponnyridning/provapåridning och korvgrillning. Det är sportlov... Hoppas jag får till en brasa i denna kylan...

Ha det gott alla!

Författare: Marie

Hollandsresa massor av bilder

I helgen har vi varit i Holland och kollat på vackra ponnyer då NWPCS hade sin årliga hingstpremiering.
Vi åkte i onsdags och anlände till travemunde med färjan i torsdags morse. Under torsdagen besökte vi bl.a Winston som vi väntar 2 föl efter. Vilken vacker ponny!! Jag blir mer och mer övertygad om att jag har gjort ett kanonval!!




Ägarna till Winston har även den lite äldre hingsten Leun Veld´s Lord som dom snällt visade upp för oss.



Sen gick resan vidare mot Appeloorn och Hotellet där vi avnjöt en god middag med vänner och en god natts sömn inför morgondagens uppvisningar.


Fredag morgon åkte vi iväg med Ermelo, en ca 20min lång resa. Fort in på läktaren för att få bra platser på en halvfull läktare som snart kom att bli överfull med folk, inte riktigt vad vi är vana vid här i Sverige där det brukar vara väldigt glest mellan "grupperna".
Ridponnyerna (NWR) var uppdelade i 5 grupper om ca 7-8 ponnyer i varje grupp. Totalt var 36st 3-åriga NWR ponnyer anmälda samt 3st 4-åringar. I år var lite färre än tidigare då det brukar vara ett 50-tal 3-åringar, men antalet är ändå mycket högre än vad vi här i Sverige är vana vid. Vi får vara glada om 5st av våra 3årshingstar kommer till premieringen!
Jag har tagit massor med bilder men som vanligt är inte alla bilder av högsta kvalite. Det är inte alltid lätt att reda ut vem som är vem heller då det inte ligger så högt prioriterat att nummerlappen ska vara väl synlig. En del handlers har nummret på sin arm och så byter dom hästar hej villt och till slut vet man helt enkelt inte vem som är vem. Men några tror jag att jag kunnat reda ut. 
High Flown´s Orlando
High Flown´s Orlando, en helt fantastisk hingst som jag föll pladask för! Så himmla lik vår Myran och lustigt är kanske inte det. Han är efter Bodo, en helbror till Jarno och morfar är Verona´s Bo-Gi. Tyvärr skadade han sig till lördagen och ska tillbaka på efterpremieringen för att se om han får en plats till bruksprovet.



En 4-årig WPB (part breed) med halvblod på färdernet som man (jag) tydligt ser på typen.


På fredagkvällen innan det årliga Stallion of the night avnjöt vi en middag tillsammans med det "svenska gänget" på anläggningen

Därefter var det show som i år hade lite halvt oplanerade uppvisningar blandat med väl förberedda framträdande med hingstar som skulle hämta sina elit och andra stora utmärkelser.

Bl.a. fick vi se Bjirmens Wytse i en Kur med sin nya unga ryttare som nog inte riktigt vågade släppa på sin välmeriterade ponny.


Vi fick även se förra årets godkända hingstarna som gjorde sina obligatoriska ridprov som alla godkända 3åringar får göra som 4-åringar. Samt tidigare godkända hingstar bl.a. Heidehof´s Don Diego



Showen avslutades med lite fyrverkerier



Lördagen var det då dags att se vilka hingstar som skulle gå vidare till bruksprov


Orchards Apache blev uttagen till bruksprov

Bouwershof Apollo gick inte vidare till bruksprov men fick istället en biljett till Sverige!

Reduster Martin en av 3st 2bez-hingstar efter DGR Metall, tyvärr gick ingen av dessa vidare till bruksprov.


Nia Domo´s Bolero en av hingstarna som gick vidare till bruksprov, han är efter Orchard´s Boginov (V. Bo-Gi).

Även äldre tidigare godkända hingstar visades och tävlade om BIS.

De Goede Ree Now or Never var härligt att se live då jag fastnat även för denna hingsten.
Men som vanligt vann hans son Heitrak´s Marvin


2dagars hästfest är över och Kristian kände sig nog ganska mätt på hästar, men söndagen väntade med fler stuteribesök.
Första besöket blev hos Eric Koele och Turfhorst Stud.

Här fick vi se Bl.a Coelenhage´s Promise, en svart skönhet!

Orschard´s Fendth en mycket rörlig herre!

Kooihuster Samme


Sen begav vi oss 5min bort till Ronald Vrolijken och Coelenhage´s Stud
Här fick vi se bl.a. Jarnos mamma och en syster samt ett föl efter Marvin.


Sen begav vi oss åter mot Travemunde och en blåsig färd hem till Sverige som åter blivit ett vitt landskap, jag vill ha vår nu och föl...

Författare: H-S Svensson


Lite Bo-Gi

Nu är jag tillbaka igen med lite bloggande. Hanna är dålig på att själv skriva och berätta så det får bli min uppgift.
Hanna har nu ridit Bo-Gi 3 gånger sen han besiktades och han är pigg och glad.. Han har nog saknat det lite, inte kul att gå i hagen och skrota. Men nu på onsdag så åker han iväg till Blekinge och familjen Bodin. Där ska han så småningom komma ut på lite tävlingar om allt flyter på som vi tänkt, men det är ju djur det handlar om så man vet aldrig... Han kommer att vara till salu hela tiden så är ni intresserade av honom så är det bara att ta kontakt med Bodins för mer information och provridning... Vi har faktiskt börjat fundera på att inte betäcka om Toppan utan lämna ner henne också till dom sen efter avvänjning av föl.
Vi var i ridhuset häromdagen med Myran också, Hanna red och Matilda var snäll och kom upp för att intyga ridbarheten så nu ska papper in till föreningen för stamboksföring av Myran. Hon är så bra den ponnyn så det är nästan synd att betäcka om henne, hon skulle vidareutbildas och ut i sporten egentligen men jag vill nog ha ett par avkommor efter henne iallafall innan hon säljs... Hon ska ju föla i april samtidigt som de andra och det ska bli så spännande med hennes avkomma. Det blir ju spännande med alla fyras fölningar såklart men det andra har ju haft föl innan så där behöver man inte vara så orolig att stoet inte ska ta hand om fölet. Fast Myran verkar så lugn och harmonisk så hon kommer nog att funka bra som mamma... Hoppas på bara stoföl i år. Då kommer vi definitivt inte att betäcka om Toppan och inte heller Esther utan de ska sättas igång och ut till försäljning. Så ni som söker dressyrponny, håll utkik ibland annonserna för Esther har gångarter så det räcker och blir över....

På onsdag är det dags! Då bär det iväg till Holland och hingstpremieringen i Ermelo, gisses va kul det ska bli! 2007 var vi nere första gången och nu är det dags igen. Goda vänner, god mat och dryck och inte minst en massa vackra welshhingstar i alla kategorier... Störst intresse är det förstås hos ridponnyhingstarna. Förra gången vi var nere slutade det med att vi köpte Esther. Vi har inte planerat nåt sånt i år men man vet aldrig!  Vi får väl se när vi kommer hem igen om vi ökar på antalet ponnyer.

Nu är det dags för sängen..

Gonatt...

RSS 2.0