byte av hage.

Lite snabb uppdatering emellan julledigheten.
Vindskyddet är så pass klart så nu har vi låtit dom flytta över till den hagen. Å det är lika roligt varje gång å se när dom spänt går fram å kikar in, kan ju vara nåt farligt därinne :)
Men redan efter nån timme så börja dom gå in å kolla. Bara en går in så följer snart de andra efter.
Jag har tänkt att det ska upp belysning därinne och även en kamera så man kan ha övervakning. Bra att ha om man vaknar mitt i natten å det smäller å bankar därinne. Då kan man först kolla ifall nån ligger fast å om man måste gå ut eller dom klarar det själva. Jag kommer nog att göra likadant i det andra vindskyddet om det funkar, det ligger lite längre bort från huset men får kanske köpa en annan kamera till det annars som går på lite längre avstånd.
Nu har dom tak över huvudet så nu kan vintern komma om den vill. Fast jag vet att blir det snöstorm å oväder så går dom ändå inte in där utan står ute å trycker.
Nästa projekt är att nu ska vi avvänja fölen från deras mödrar medans vi är lite lediga. Dom är alla över 7 månader nu så det är verkligen dags. Sen ska vi se om vi kan börja med Athletica å Gabban för dom ska säljas är tanken.
Här en bild på Eywa framför nya vindskyddet.



vindskydd.

Vi bygger ett nytt vindskydd som ska gå att använda till flera hagar. Det gamla har gjort sitt. Nu har vi gjutit platta så allt ska vara som lagen säger :) Jag hade ju hoppats på att bygget skulle vara klart innan snön kom men det blev inte så. Storm å snö är inget kul så det fick bli till att ställa in 4 av dom i stallet. De andra som går i den andra hagen har ju sitt skydd.. Fast jag vet inte om de använder det vid dåligt väder. Går väl mest in där å gödslar :(
Hoppas på bra väder i helgen så kanske bygget kan bli så färdigt så det går att använda i alla fall.. Ska ju bli milt igen så kanske det går..

snö...

Usch så jobbigt nu kommer snön och det blåser som tusan. Denna tiden på året önskar man att man bodde någon annanstans i världen, där det va lite lagom behagligt... Men nu funkar ju inte livet så...
I år är vi sena med avvänjningen av fölen, det beror på stor del på mitt onda ben. Måste ju kunna gå å leda de små busarna ut och in i hagen tills dom är vana att gå själva så vi får se framåt jul om vi kan hinna med det då. Dom tar ju inte skada av att gå lite längre hos mammorna. Ska vara Windy då som är dräktig igen som behöver få gå själv och ge näringen till nya fölet som ska komma..
Var ute i hagen idag i blåsten å snöyran å tog lite bilder.
SB Metallica Breeze på sin första snödag i livet. Hon verkar inte bry sig så mycket, bara hon får mat..

Zandberg´s Esther och SB Estelle

Vi har sålt vårt avelssto som vi importerade från Holland. Zandberg´s Esther som gett oss 4 fina avkommor. En av dom har vi sålt till Luleå och dom stormtrivs med honom :) Vi får uppdateringar ifrån dom lite då å då. Det är så roligt att höra från våra uppfödningar hur dom har det. Det verkar som att alla de som köpt någon av våra uppfödningar är helt nöjda med sin ponny (häst).. Å det är så roligt för det är ju faktiskt så att det inte alltid passar mellan ponny och ryttare men än har ingen ångrat sitt köp :) Vi hoppas det ska bli likadant med Esther att hon ska bli kvar många år hos nya ägaren Karolina nere i Skåne. Hon är såld i första hand som avelssto och det ska bli spännande å se vilka hingstar hon väljer till henne. Vi har själva kvar 3 av hennes avkommor. En 3-årshingst som vi ska behålla ett tag till å se vad det blir av han. Sen har vi ett 2-årigt sto som vi ska avla vidare på i framtiden. Vi har även ett sto SB Estelle som är 5 nu och som är iväg på vidare utbildning och ska tävlas lite till våren är tanken. Sen ska hon säljas så letar ni c-ponny till våren så hör av er, kanske hon är vad ni söker.. Är ämnad för hoppning..
Det va lite kort inlägg idag. Mer kommer om någon dag.
Tills dess Ha de´ gott!!

RSS 2.0