Lite bilder!


Elias på sin allra första hopptävling, fast bara som publik....

Vi har börjat och huggt ut lite runt på gården. Blir nog jättefint när det blir klart, fast det tar alltid sån tid jag vill att det ska vara klart med en gång. Men som dom säger Rom byggdes inte på en dag... Å inte blir Brännebäck färdigt heller på en dag. Men en del av mina tankar kring hur jag vill ha det kan nog gå i uppfyllelse.

Här nedan kommer några bilder på hur det ser ut just nu!


Byggnaden klarade sig, skönt...

Värre gick det för grinden å staketet, men det går ju att laga som tur är..

Det blir lite ris och nästa vinter klarar vi nog oss med ved också.

Författare och foto: Marie

Duktig ryttare och ponny..

Det gick jättebra för Mathilda och Boggi. Dom knep en andraplats i första klassen. Det var stilbedömning i den klassen också och Mathilda fick bra kritik för sin ridning och sen räknades poäng för det + hoppningen ihop och då blev det så bra. I andra klassen gick dom också fint, dubbelnolla här också men lite långsammare så det blev ingen placering men helt okej ändå. Det var så kul att få se dom in action, kommer nog bli fler gånger när dom tävlar i närheten. Vi har ju en del större tävlingar runt här i regionen så tillfällen blir det....

Igår gick jag runt mina beten med hunden för att kika lite men oj vad ledsen jag blev. Mina beten är totalt förstörda av vildsvinen. Jag har 5 ston som ska föla å just nu känns det väldigt oroligt för jag vet inte vart jag ska ha dom gående för det beten som var ämnade för dom finns inte kvar, det är totalt uppbökat och det går inte bara att ringvälta utan vi måste nog tyvärr plöja upp å så in nytt å då kan man inte släppa djur i första taget för då blir det söndertrampat direkt. Det är inget kul att ha dessa vilda djur så nära sig. På ena sidan har dom bökat bara 50-100 meter från huset, det känns som vi snart har dom på tomten.

Vi har börjat röja lite i skogshagen också, träd har fällts och fler ska nog fällas. Det blir riktigt fint när det blir  klart. Men mycket arbete är det. Sen blir det ju ved också av en del av det så nästa vinter är nog räddad också. Nu är ju Kristian hemma igen så då kan det bli lite mer gjort, han gillar ju att arbeta med kroppen å det kommer han att få här..

Bilder kommer...

Författare: Marie

odjuren!

Jaha! Så har det där svinen varit framme igen. Den här gången har dom bökat upp betet precis intill där hästarna går nu, dom har varit bara 50-100 meter från vårt hus å hästar. Vi har inte märkt nåt på att hästarna varit oroliga inatt, det sägs ju att hästar hatar grisar men dom vänjer sig kanske vid dessa djur också. Jägare hit tack så jag får ha mina beten ifred.
Tänk om man ska ta hö på dessa åkrar, det hade aldrig gått utan att få plöja upp å göra om...
Idag ska vi till Nybro å kolla på Annas hästsports cup. Har en uppfödning med där men dom vet inte att vi kommer så det blir en överaskning. Hoppas det går bra för dom idag. Rapport kommer ikväll....

Författare: Marie

å lite igen....

I början på veckan så hade vi en spekulant på Flurran, det var fint väder så hon provred ute på den stora banan. Allt gick bra å hon gillade henne och vill komma och prova henne i skogen också. Det är så bra när dom inte bor för långt bort utan kan prova fler gånger, ju mer säkra är dom ju sen om det är rätt häst. Vi får se vad hon tycker efter ridturen i skogen men det ska säkert gå bra det med för Flurran har ju gått en hel del i skogen nu.

Igår var vi  nere i ridhuset med Estelle och Esther, Hanna har ju ridit dom ett tag och nu var det dags att se om dom kunde hoppa med ryttare på ryggen å det kunde dom. Efter lite vacklande hit å dit så blev det en del riktigt fina språng. De hoppade ca 60-70 cm så det var inga höjder utan vi ville mer se om det var med på noterna, å det var dom ju såklart så de kan nog komma ut på tävlingsbanan framöver, lite mer träning bara.

Å idag har vi haft veterinären ute för att vaccinera ett gäng. Vi bad veterinären känna på Edward om han kunde känna mer än en kula men tyvärr så finns där bara en till vår stora besvikelse för detta är nog den bästa hingstungen vi fått på gården. Typiskt att den ska bli klapphingst. Vi gav honom lite lugnande för att se om den möjligen trillade ner men icke att det hjälpte. Så bara att beställa tid för kastrering men vi väntar nog till hösten ändå så får han sommaren att växa på sig lite till. Han kommer att bli en mycket fin valack för den ambitiösa ryttaren. Han är som en gummiboll med rörelser som är lika bra som hans mammas. 9-mässiga gångarter. Tror vi behåller honom tills han gått 3-årstestet för det är så himla kul att få visa fram dom där. När dom har bra dagar förstås. En dålig dag så e det inte lika kul...

Nu är klockan sent igen så dags för sängen.
Natti natti allihopa...
Sov gott..

Författare:Marie

Lite av varje.

 Det har hänt en del på gården sen sist jag skrev. Toppan har flyttat till Sölvesborgstrakten, En duktig tävlingsinriktad kille som kommer att ha mycket kul med denna ponny. Man är alltid lite nervös när någon åker men som vanligt med våra uppfödningar så hade hon skött sig alldeles utmärkt. Stått fint i transporten hela vägen fast vi fick hjälpa dom iväg för här var rena isgatan på vår stallplan och väg, men efter lite puttande så kom dom iväg. Väl hemma hos dom så lastades hon ur och ställdes in i en ny box och bara mumsade på maten direkt som om hon alltid hade stått där. No big deal tyckte Toppan. Vi har fått rapporter om att Erik redan har suttit på henne och allt verkar bra så nu hoppas vi bara på att få en liten bild på dom som vi kan lägga upp här. Vi önskar Erik lycka till med sin nya ponny och om hon följer sina syskon så kommer dom snart ut på tävlingsbanan och visar sin kapacitet.

Sen idag har vi varit på kliniken med Esther och Estelle, det var mätdags. Vi passade samtidigt på att vaccinera och sko dom så är det gjort för ett tag framåt. Hanna har ju börjat rida igen och rider nu Flurran, Esther och Estelle och dom är lite småömma i fötterna så likabra att sko dom så går dom bättre också. Esther har ju varit  mammaledig i flera år när Hanna satt upp och red henne, hon gick precis som hon varit riden hela tiden. Vi har ju dessa till salu och när jag sa till Hanna att tänk om vi får alla tre sålda, då har du ju ingen att rida på. Men då kom hon ju på att Edvin är 3 år och ska ridas in så det fanns visst alltid nån kvar att rida hihi...

Esther blev slutmätt idag då hon är 8 år. Hon blev 139 cm. Kanon!
Estelle blev 137 men hon är ju 4 år så hon blir nog ett par cm till då hon är lite högre bak än.
Så vi är ganska nöjda efter dagen, på hemvägen hoppade vi in på Djur och Natur som har öppnat i Kalmar. Köpte lite glucosamin till hunden som behöver det till sina leder. Sen blev det driven på burgerking, åh deras lökringar är så goda... Men visst det blev ju inte bara lökringar utan några menyer också.

Hästarna stod som ljus i transporten å det var tur det för vi glömde ta med oss transportskydd, vi brukar ju ha dom barfota å då inte ha så mycket skydd men nu med skor så skadar det ju inte med transportskydd men de stod som sagt stilla så inget hände. Skönt..

Natti natti...

Författare: Marie

RSS 2.0