Höst!

Nu har vi tagit hem alla hästar från sina olika beten. Säsongen har varat länge i år.  Jag har stängslat i ordning vinterhagarna och delat på stoflocken. Windy och Myran går själva nu och meningen är att Esther och Toppan ska gå ihop med dom när fölen är avvanda vilket vi snart ska borja med. Fölen är ju faktiskt 6 månader redan, jisses vad fort det gått!
Småpojkarna (ettårshingstarna) går i egen hage och Bogi går nu också i egen hage då jag har släppt ihop Estelle med de övriga ungstona så nu är flocken samlad igen.  Flurran, Wildan, Estelle, Athletica, Isadora och Gabban = 6 ston som går ihop, lagom storlek på flocken. Fast jag skulle gärna ha några mindre i den hagen.
Vi har ju Flurran och Wildan till salu till att börja med. Athletica var tanken att vi skulle sälja också men Hanna vill behålla henne och ta föl först för hon har sån bra inställning till arbete mm... Isadora och Gabban ska vi iallafall behålla det är säkert. Estelle har vi inte bestämt riktigt än. Beror ju på om Esther  får ett stoföl till våren eller vad det blir.
Jag mätte mina småpojkar när vi tog hem dom. Edwin är 135 cm och Hannibal 139 cm. Hannibal ser mycket större ut än Edwin men han har maffat på sig så det är nog därför. Skönt att han inte är så stor iallafall. Han blir nog en bra maxad D-ponny med mycket hopp i sig, snart dags för ridhusträning med dom. Ska bli spännande och se hur han hoppar.
Vi har haft spekulanter på Bo-gi här. Dom som provat honom har blivit jätteförtjusta i honom och de andra har inte hunnit prova än. Kanske dom inte hinner det heller....

Dags att sova känner jag, har fått ont i halsen efter Londonresan så är lite dämpad.

Ha det gott alla så hörs vi snart igen..

Klinikbesök!

Nu börjar det bli tröttsamt med alla besök på kliniken. Klippkort nästa?
Först fick vi åka in med FLurran som var hallt, visade sig att hovslagaren fick karva upp och gipsa en del.
Sen blev det Estelles tur, hon var jättehallt i sitt bakben som hon skadade sig i tidigare, visade sig att det gamla såret hade öppnat sig igen, troligen har något legat och kapslat in sig och sen sprack det upp igen. Hon  var bättre när vi kom till kliniken men jag tyckte det var bättre att dom fick kolla upp det ändå. Bestämdes att vi skulle komma in igen med henne och söva ner henne för att gå in och rensa upp ordentligt så det inte blir likadant igen.
Sen var det återbesök med Flurran, det såg bra ut men han gjorde om proceduren med gipset för att ytterligare förstärka slutresultatet. Vi behövde inte komma in igen om jag inte själv tyckte det. Okej! Hmm. Vem vill åka till kliniken om man inte behöver???
Sen har vi bestämt att ta bort vargtänderna på Bo-Gi.

Så igår var vi inne med både Bo-Gi och Estelle. Lämnade dom där och uträttade lite på stan under tiden. När jag kom tillbaka så var Estelle klar och allt hade gått bra, man är ju lite nervös med sövning och uppvakningen efteråt. Men det hade gått bra, hon stod så snällt i boxen och tittade på allt omkring. LG hade rensat ur och spolat rent och nu var hon bandagerad igen. Hoppas allt blir okej den här gången. Sen var det Bo-Gis tur, sent omsider. Han skötte sig jättebra fast han är väääldigt känslig när det ska stickas i halsen och bremsen är inte heller rolig. Men till slut så stod han och hängde över ställningen med kroppen i lugnt tillstånd...

Den ena vargtanden var inte framme så Pia sa att det är svårt att säga hur den sitter, det kan ta tid att få bort den men det tog bara 5 minuter så var den borta. Fin var den också. Sen var det den andras tur, tog lite mer tid här då den satt ganska bra men till slut så fick Pia bort den också, så nu är han vargtandslös hihi...
Han äter gladeligen sin mat så han har inte ont iallafall. Nu ska vi bara hålla koll så det inte blir infektion eller nåt. Ska försöka in och spola rent vilket inte kommer bli det lättaste men jag är envis...
Så om en vecka får vi plocka in bett i munnen på han igen och då får jag börja ut på ridturer så Hanna sen kan tävla honom lite om det inte kommer en ny ryttare rätt vad det är.

Så nu vill jag slippa veterinärbesök ett halvår framåt minst.... Men visst ja! Det ska ju vaccineras nästa vecka....
Får starta upp sedelpressen  igen....

Ha de´bra alla så hörs vi igen..

Författare: Marie

RSS 2.0