Nu finns vi på facebook!!

Här är länken till vår facebooksida, gå in och gilla vet ja!

http://www.facebook.com/home.php#!/pages/Stall-Br%C3%A4nneb%C3%A4ck-Stuteri-SB/235081369860159


Facebooksidan kommer vara som ett litet komplement till vår blogg, där ägare till SB-ponnyer och ponnyer med anknytning till vår uppfödning är välkomna att lägga upp bilder och skriva kommentarer från tävlingar och annat skoj som våra uppfödningar varit med om!

Så in och gilla och börja lägga upp bilder på SB-uppfödningar!

fölbilder

Här kommer lite nya bilder på Winston-fölen som utvecklas mycket bra!







Rolle å Winnie

Eywa och Rolle

Premiering med både topp å flopp-siffror!!

Sådär, då var premieringen över för den här gången, 4 hästar, 2 med bra siffror 2 med sämre, men sånt är livet. En 7a behöver ju inte vara så dåligt, problemet är ju när det blir för många 7:or så sjunker ju slutsumman!!

Isadora toppade med 42p, lysande 9-10-8-7-8, känns bra med ett Jarnoföl efter henne, kan ju bara bli 10:or på den!! ;). Hon var lite spänd i skritten då hon såg en häst där det inte gick andra hästar, när vi ställde upp för domaren, så hon tyckte den var väldigt intressant och ville helst ha undersökt den saken, istället för att gå framför domaren. Men poängen räkte ju ändå, med lite träning och lite mer kondis hos handlern så kan vi nog knåpa till oss nån mer poäng, så nu är hon högintressant för utställningen om 1 månad. Förra året fick Myran 42p på sin premiering och hon fick 44p å blev BIS på utställningen, kanske kan man få uppleva samma igen...eller också faller inte Isadora alls domaren i smaken och sänker sina poäng. Men det vet man ju aldrig förrens efteråt. Och jag har lärt mig att man inte alltid kan vara bäst, men är man inte med kan man heller aldrig vinna!! Förlusterna får man ta lärdom av istället och lära sig att se felen som domaren ser! Det är sällan som jag är oense med domaren nu för tiden, utan snarare så säger domaren något och så tittar jag, å visst har den det felet även om det bara är lite, så har domaren sällan fel i sin bedömning.



Athletica gick 2:a i ringen med 40p, 8x5, är en helt oki rad, hon har också mer att ge, men hon är liten så jag är glad att hon inte sågades pga detta. För hon är ett guld/diplom-sto! Hon är dräktig med Metall, så det ser vi fram emot med spänning!! Hoppas han höjer storleken lite, och ger lite mer ponnyhuvud, sen är det en komplett individ.


Sen var det lite mindre roliga siffror på dom andra 2, 8 på typ och resten 7:or gav en rad med 36p på båda. Det är väl inte vad man önskat sig, men som sagt en 7:a är ju inte dåligt, men här blev det lite för många 7:or!! ;) Dom kunde båda ha travat för en 8a för dom rör sig bra, men dom va lite dåligt förberedda och jag orkade inte springa, får träna till utställningen, så jag orkar. Så det får jag ta på mig. Men som jag sa så hängde de ju inte på traven ändå, så det spelade ju ingen roll. Va kanske lite snålt med 4st 7:or men gränsen mellan en 7:a och en 8:a kan ibland vara hårfin, och ligger man på minussidan på alla punkterna så blir det för många 7:or!
Både Estelle och Gabban är ju efter Top Nordpol, så dom är ju prestationsavlade och ska bli bra sportindivider är tanken, Gabban är betäckt men inte konstaterad dräktig än, får se om det tar sig annars är hon till salu också.

Estelle

Gabban




Rörelser i uppförsbacke ;)

Visade även en welsh sek. B, med 40p och diplom.


Moa på hästpremiering


Författare: HS Jonsson, bild: H Svensson

Snart premiering!

Igår så var Hanna hemma och trimmade lite på alla 3-årsstona. Dom blev av med lite extra man och annat hår.. Provade även träns på dom så det blir rätt på torsdag. Taskigt å stå där å inte har med sig rätt grejor..
Vi verkade fötterna på dom alla så nu är dom fina där med. Sen passade vi på att mäta dom så slipper vi stå i kö på torsdag. Tiden går ju ändå och inte helt lätt med fyra stycken som ska visas. Det blev två c-ponnyer och två d-ponnyer.. Bra med olika katergorier.  Vi får se hur vi får ihop dagen. Nu har vi snälla vänner som ska följa med och hjälpa oss så det ska nog gå bra.. Det är lite pyssel med allt inför denna dag, bara en sån sak som att hitta en till transport. Krävs ju två transporter till 4 hästar. Ibland hade det varit skönt med en lastbil..
Mer kommer efter visningen, hoppas dom alla sköter sig och vill visa sina fina gångarter för domaren, det är ju inte alltid helt lätt... Det är ju djur det handlar om...


Författare: Marie

Bilder och lite planer

Sommaren är i full gång och det regnar och e inte särskillt varmt! Men det e väl svensk sommar antar jag! Regn behövs så gräset växer, men lite sol och värme e ju också trevligt! Själv har jag varit på bröllopsresa i karibien så jag har svettats nog i 35 gradig hetta, så att komma hem till regn och rusk i Sverige e ju som rena vintern...

Idag har jag tagit lite kort på våra pållar, fölen växer och dräktigheterna trillar in, vi har en 3-åring i år som inte verkar vara sugen på nåt föl till våren, tar hon sig inte kommer hon troligen bli till salu istället. Vi har annars 4 ston konstaterade dräktiga, varav 2 med Jarno som vi ser mycket fram emot.

Nästa vecka är det dags för 3-åringarna att premieras, vi har ju 4st så det blir hektiskt för mig, men jag har ju lyckats innan, vet ju att jag har träningsverk att se fram emot dagen efter, men just i stundens hetta så brukar jag orka! Vi hoppas på nåt diplom iaf, några av dom är riktigt bra, när d vill, en del lite väl överförfriskade i hullet, men vi får väl försöka sätta fart på dom så vi får fram deras rörelser.

Om lite drygt en månad är det dags för den årliga ponnyutställningen i Nybro som sydöstra Sveriges ponnyförening anordnar. I år har vi så många kandidater till detta så jag vet inte vilka jag ska åka med. Myran hade varit kul, men som förstagångsfölare så är hon inte så där rund och fin som man skulle önska, så vi står nog över henne. Hennes unge däremot är en kandidat, även stoet efter Winston är en klar kandidat, om vi vill dra iväg med gamla Windy, fast hon brukar ju ta utställningar med ro...Dom andra fölen är också bra, men nu pratar vi dom bästa ;)!! Bröderna är också heta kandidater, så kanske blir det 2 unghingstar och nåt föl...Edward e en riktig snygging! Men vi får se, på utställning ska vi iaf!! Det är den enda för oss i år!

Här kommer bilder....


Gabban som inte vill bli dräktig...


Athletica dräktig med DGR Metall



Ungston på rad, från vänster Estelle, Atheltica, Gabban, Isadora, Wildan och sist men inte minst (mkh) Stjärnan!


Stjärnan


Edward





Storebror Edwin




Winnie





Lille Wilbur





Eywa



Rolle

Författare och Bild: HS Jonsson (har ju bytt efternamn med :)

45 dygn

Så idag har vi kollat Windy och hon var fortfarande fint dräktig.. Bara ett ultraljud kvar = 90 dygn sen får det vara bra.  Hon kommer att föla runt den 25 april om allt går som det ska... Härligt med ett föl mellan Windy och Jarno. Har önskat mig det i några år nu och äntligen så får jag ett.
Även Isadora är ju dräktig med Jarno så förhoppningsvis blir det två Jarnobebisar i april nästa år...  Ska bli mycket spännande och se hur dom blir...

Imorgon ska Myran ultras... Återkommer då..

författare: Marie

Sommaruppdatering...

Så nu har vi styrt av både midsommar och födelsedag! Valde att åka iväg till High Chaparal i år på min födelsedag då det var stora westerntävlingar där i flera dagar och sen bara tälta och mysa som en liten minisemester! Å skönt hade vi! Blev uppvaktad av bröderna Dalton och Lucky Luke med sång som inte var av denna värld, men vad gör det kul var det iallafall. 
Sen tillbaka till vardagen igen och såklart en tripp till seminstationen för att se om stona tagit sig denna gången, Athletica var dräktig men inte Gabban, hon stod med stort ägg så det var bara att beställa ny sperma. Så idag har hon blivit seminerad och fick stanna kvar tills imorgon för att se så hon släppt ägget. Idag har vi även kollat Isadora igen på dag 46 och det såg bra ut.... Växer som det ska. Till helgen ska vi kolla både Windy å Myran, då har dom gått 45 dygn. 

Flurran blev opererad förra veckan, LG tog bort en liten "grej" mellan öronen på henne, vad det va kunde han inte riktigt säga.  (Men kanske ett tandanlag). Nu är det iallafall borta och vi ska ta stygnen på måndag. Sen hoppas vi att hon kan komma igång igen och bli riden...  Hon gillar inte att ha huva på sig, förståeligt om man pillar vid öronen där dom skurit så det är kanske lite ömt där... Men jag övervann hästen igen!! Så nu har hon huva på sig. Det har läkt jättefint men är en säkerhet att ha huva så inte flugor kommer åt det....

Snart kommer Hanna och Kristian Jonsson hem! Vi har ju haft lilla Moa här hela tiden och det har inte varit lätt då hon löpt och vår hanhund har ju då inte fått vara med oss hela tiden utan varit instängd i annat rum... Inget kul tyckte han... Men snart åker Moa hem... Då blir det som vanligt igen...

Författare: Marie

RSS 2.0