4de fölet, 4de generationen!

Så har då föl nr 4 kommit till världen!
Igår kväll ca 23.40, va han ute, ja det blev en hingst till :( men allt har iaf gått bra, en härlig liten brun krabat. Detta är 4de generationen på Brännebäck, SB Metallic Breeze u. SB Athletica Breeze uu. SB Atlantic Breeze uuu. Windy Girl!
Fler bilder på facebook!



Text & Bild: HS Jonsson

Betessläpp=sommar!

Nja, sommar är kanske att ta i, men sommaren är iaf påväg får vi hoppas. Vissa dagar är härligt soliga å varma, andra är kalla å regniga, som det brukar va på våren!

Nu har vi iaf släppt våra unghingstar på bete, dom har ca. 7ha att gå på, men höll sig på ½ha innan Edwin lufsade iväg och kollade vyerna. Dom andra 3 stod kvar på sina trygga ½ha nära stallet! Men nu har dom nog börjat röra sig över dom andra hektaren också!

Även våra föl är ihopsläppta! Härligt med 3 gula föl och en gul mamma, 4 gula hästar på Brännebäck, hur hände detta!! Ibland har man tur! Släppet gick iaf bra, lite spring och sura miner från stona när fel föl kommer farandes, men så brukar det ju vara!

Lite bilder finns här...fler ligger på facebook eftersom det går fortare att ladda upp dom där, ligger även film från både fölsläppet och hingstsläppet på youtube, länk från facebook! Hingstbilderna är tagna i deras gamla hage!






hingstflock!


SB My Goldfever

Windy

SB Golden Breeze

SB Max Factor, kan länga sig hur långt som helst i traven, den blir bara läängre å lääängre ju snabbare mamma springer... :)


Text: H-S Jonsson
Bild/film: H-S & K Jonsson

SB Golden Breeze

Vi måste ju ha en bild här i bloggen på Windys 10:e föl. Hon fölade vid 17.30 så hon frångick principen att alltid föla på natten. Nu har jag vakat över alla tre stona om nätterna å så fölar alla på dagtid. Tänk om dom kunde sagt det från början...



Alla tre hingstfölen är till salu så är det någon som faller er i smaken så är det bara att ringa, Jarnofölen är det enda som föds i år efter honom. Kanske for ever, vem vet?

Nu väntar vi på att Athletica ska föla runt den 18 maj men hon går nog över tiden om man ser till hennes ljuver. Men förstföderska som hon är så vet man aldrig....
Sen blir det Gabbans tur framåt midsommar.....

Författare: Marie
Foto: Marie

20-årsjubileum på Brännebäck i sommar!!


RSS 2.0