Esther och Estelle!

Här kommer bilder från dagens ridning i det härliga vårvädret, 10+grader och solsken! :)

Estelle 4 år 138cm, TILL SALU!



Esther 8 år, 138cm TILL SALU!





Fler bilder från dagen finns på facebooksidan!

Text: H-S Jonsson Foto: K Jonsson

Nya tag...

Vintern håller i sig, men det känns ändå som våren är påväg, snön har börjat töa och snöbelagda vägar är istället isbelagda vägar :(. Idag är sonen 6v och veckan som gick har jag börjat kravla mig upp på hästryggen igen. Det har gått riktigt bra. Jag började med Estelle i torsdags med en promenad på åkern, Estelle som jag anser är den mest trygga av våra ponnysar, som man kan sätta upp en nybörjare på. Så om jag inte kände att det var oki att rida redan, så satt jag iaf på en trygg häst, där det inte händer så mycket oförutsett.


Flickorna i hagen är nyfikna!

Nu kändes det faktiskt riktigt bra att vara uppe i sadeln igen, så i lördags åkte vi till ridhuset med både Estelle och Esther som varit mammaledig i 4,5år! Red först Estelle som känns som vilken grundriden ponny som helst fast hon knappt är inriden! Sen var det dags att friska upp minnet på Esther. På med sadel och träns, några varv i linan för att se om hon ville släppa på några spänningar, men hon var coollugn. Så hänga lite, sitta upp å gå ett varv med ledare. Sen red vi själva runt i lite skritt och trav. Hon skötte sig exemplariskt, och jag kände knappt igen hästen som jag upplevde som lite "yr i mössan" för 4,5 år sedan! Dock känner jag igen hennes jordnära avkommor, så kanske Esther nu har landat hon också. Vi importerade ju henne från Holland på våren när hon va 3 år, betäckte henne, red in henne och konkade runt på premieringar och 3-årstest. Kanske var det lite mycket för en ung ponny som gjorde att hon var lite virrig då! Nu kändes hon riktigt fin att rida, och det var som om hon varit riden i flera år. Hon flyttade för skänkeln och kändes fin i handen! Så nu är planen för dessa 2 att komma igång lite mer och förhoppningsvis hitta 2 ponnyryttare som vill ha två kanonponnyer i kat C.

Söndagen gick åt till att säga farväl till Toppan som fått ett nytt hem, ett riktigt kanonhem där hon ska bli hopponny till en tävlingsinriktad grabb!

Igår var det dags för ridtur igen, både Esther och Estelle fick gå en runda i skogen. Åter igen skötte sig båda kanon, även om det var ganska jobbigt att plumsa i snön! Med det är bra, de sätter muskler!
Ska försöka ta mig upp på lite högre höjder också, nämnligen Flurran så hon får lite mer kontinuerlig ridning igen. Det får bli till helgen!

Grabbarna har det mysigt i solen!

Text: H-S Jonsson


Bilder från en solig vinterdag

Stona som inte är dräktiga 1-8år gamla!








Bästisar <3









Dräktiga ston 4-20år gamla!













Windy 20 år i år!


Snö snö snö...

Så kom då snön, äntligen eller nja, visst är det kul med snö, men nu hade man ju nästan gett upp hoppet och börjat längta efter våren. Men de ser ju ut att bli en vit tid även denna vintern vad de verkar!

Mycket har hänt sen jag skrev sist, såg att mamma försökt uppdatera er med lite info under tiden. På hästfronten har det väl inte hänt så jättemycket, men mitt liv lär ju aldrig bli sig likt igen. Numer är man stolt mamma till en fantastisk liten son som fått namnet Elias.

Och nu när jag snart kan lämna graviditeten bakom mig kan man börja fokusera på hästarna och lägga upp lite planer för unghästarna i vår. Vi har många ponnyer som ska ridas in och ridas igång för att säljas. Trodde nån skulle bli såld outbildad till lite lägre pris nu under vintern, men det verkar som folk vill ha färdigutbildade ponnyer och helst då gratis, dream on säger vi då! Och hoppas att det dyker upp seriösa ponnyköpar till våren som vill satsa på sina barn och vet vad det kostar! Vi är väldigt nöjda med våra tidigare kunder/köpare som tar väl hand om våra uppfödningar och utbildar dom på bästa sätt!

Edwin har vi inte riktigt kommit igång med än, vi vet inte hur vi ska göra, om vi ska åka till hingstpremieringen med honom eller inte. Anmälningstiden går ut nu i februari, men vi får se...Nu kom ju snön och ställde till oreda också, så det är ju inte så lätt att ta sig till ridhuset nu på ett tag! Men vi var nere i mellandagarna och löshoppade han lite, men han behöver mer träning. Många hingstar som godkänts exteriört har fallit på löshoppningen, och det är ju trist att hamna där. Förstår inte varför dom ska krångla till regelverket så dant, det enklaste för ASRP hade varit och tagit efter 3-årstestets regler. Gångartstalang och hopptalang, enkelt och smidigt, och sluppit dessa specialbegåvningar, och alla fina gångartshingstar som faller på att de inte är tillräckligt tränade på löshoppning pga ägarens ointresse/okunskap eller hingstens dåliga dag. Man har ju visat några ponnyer på 3-årstest nu genom åren och vet hur deras dagsform ofta påverkar deras hoppresultat! Känns som dagsformen inte borde betyda så mycket för en hingsts vara eller icke vara i avel!

Kristian va ute i snölandskapet för några dagar sedan när solen sken och tog några bilder på grabbarna som busade omkring som vanligt!





Nu är det dags att sova en stund, Kristian sjunger godnattvisa så bäst å lägga sig till rätta ;)

Författare/bilder: H-S Jonsson

Ordning i flockarna!

Nu har vi äntligen fått ordning ibland stona, de som är dräktiga går i en hage och de andra ungstona och lite äldre stona som inte är därktiga går i en annan hage. Allt verkar ha gått bra med ihopsläpp, inga större bråk å inga skador. Skönt!

Vi åkte ju upp i söndags Inge å jag och hämtade hem Isadora och Gabban som varit iväg sen i mitten på oktober. Dom skulle ju ridas in var tanken men det har väl inte gått som var tänkt. Isadora ska vara skrittad på lite iallafall så min tanke är att sätta upp någon på henne för att se lite hur hon reagerar. Gabban är inte riden alls utan dom har hängt på henne och longerat mycket så jag ska fortsätta därifrån tänkte jag. Hon ska ju föla lite senare så kanske vi hinner få henne riden lite.

Annars såg flickorna jättefina ut, fina i hullet å blanka i pälsen. Å dom gick rakt in i transporten som vanligt trots att det är ett tag sen sist. Duktiga töser.

Vi hade ju  med oss SB Wild Garbo upp och lämnade henne istället. Hon var ju iväg på inridning i maj förra året så hon är ju riden men det är ganska länge sen så man får nog börja om lite precis i början iallafall. När man väl börjat rida så går det nog fortare. Tanken är att hon ska ridas igång och utbildas och sedan ska Linnea sälja henne åt oss för att jag har ju ingen ryttare här hemma som är så liten, vildan är ju bara 125 cm men hon hoppar så fantastiskt så hon kommer att synas på hoppbanorna i de stora sammanhangen i framtiden om hon matchas som hon ska. Ska bli spännande å följa henne i livet.

Än så länge går de dräktiga stona i den gamla skogshagen men ska flyttas över så snart det nya vindskyddet/ligghallen/lösdriften (ja vad man nu ska kalla det) är klar. Vi hoppas på att det ska bli inflyttningsklart i helgen som kommer.


Såhär såg det ut när förra årets stoföl fick bekanta sig med Stjärnan som är ett år äldre. Lite tuggande å sen var det klart.  Nu följer dom varandra jättefint!


Här är hela flocken med ungston å äldre (Estelle saknas). Till och med Flurran å Toppan är kompisar. Fast alla våra har ju gått ihop tidigare när dom var föl/åringar så dom känner ju varandra i grund och botten. Fast ston kan ju vara lite tjuriga ändå....


Tre av de dräktiga stona i sin hage. Tror Myran som är ett år äldre har tagit kommandot! Windy är gammal och smart, har lämnat över det jobbiga att hålla flocken iordning till Myran, så nu kan Windy ägna sig åt att bara äta!! Fast hon är så stor så hon snart spricker (som vanligt). Kommer väl ut en michelin igen..

Gabban å Isadora har ju stått inne på natten uppe hos Anna-Lena och Linnea men här fick dom bara stå inne första natten sen ut igen. Har dom bara mat så är det ingen fara. Dom har ju päls som en bekant brukar säga!
Även Athletica har fått komma ut dygnet runt nu och gå i flock hon som gått ensam sen i höstas, hon har ju sett lite ojämn ut bak så vi var ju inne och kollade upp henne men kunde väl inte hitta något exakt att ta på men hon har fått vila i egen liten hage och nu är hon tillbaka i flock igen och hon ska ju föla i maj så hon får bara gå nu så får vi se sen efter fölningen om hon är okej eller om vi får ta en tur in till kliniken. Framtiden får utvisa!

Jag ska försöka bli lite duktigare på att skriva här, har inte blivit så mycket på sista tiden. Hanna har ju haft fullt upp med att flytta från lägenhet till gård på landet och sen har hon ju varit gravid också så hästarna har legat lite i malpåse kan man säga. Men nu har hon fått sin lilla underbara son som vi hoppas ska bli en riktig hästkarl :) när han blir vuxen...

Nu får jag sluta för den här gången men återkommer snart hoppas jag.

Författare och foto: Marie

bild på grisarnas framfart.


Grisarnas framfart....

RSS 2.0