SB My Jar 10a på typ!

Idag har vi varit med "Myran" på sommarpremiering, det gick över förväntan. En guldhäst är hon, men man vet ju aldrig vad domaren tycker, men idag hade Kurt Larsson dom rätta galsögonen på sig!! Han berömde oss som uppfödare och påtalade att andra uppfödare skulle se på vår avel, för detta va ridponnyavel när den var som bäst. Trodde knappt mina öron när han sa att Myran var av utmärkt ridponnytyp som gav en känsla av harmoni från öronen till svansfästet. Ljuvlig musik för ens öron. Som sagt att hon är fin vet vi ju, men att få 10a på typ hade vi inte räknat med. Slutraden blev 10-9-7-8-8=42p och hon fick avelsdiplom och GI.

Nu hoppas vi på en ännu finare generation till nästa år, med två toppindivider som föräldrar....Det är så himla kul när man får ett sådant kvitto på sitt hårda avelsarbete och slit.

Myran kommer få åka på utställningar i sommar och sist är 3-årstest i höst, ska bli spännande att se vad för poängrad vi kan skrapa ihop då!

Bilder från dagen, filmklipp kommer senare med hela kritiken.
 

Aprilföl!

Nu har vi kollat Esther på 45 dygn också och det såg fint ut. Så nu är alla dräktiga på 45 dygn.
Kommer att kolla alla på dygn 90 också så man vet hur man ska öka maten i vinter. Alla ligger ganska nära varandra. Toppan först runt den 11 april, Windy och Myran runt den 20 april och Esther ska ha runt den 30 april.
Så alla ska ha i april, blir tufft med övervakningen...

Igår var vi nere i ridhuset igen med Todde och tränade uppvisning och sen blev det lite ridning också, han sköter sig pojken. Nästa gång blir det lite hoppning igen.
"Myran" fick sig också en genomgång, hon ska ju visas till veckan på premieringen och vi ville se om hon kom ihåg nåt från i vintras med ridningen. Inga problem! Bara att sitta upp och rida runt. Få se om vi gör ridprovet eller tar det senare.

 Todde

 Myran

Författare: Marie

Hemma igen!

Idag har Windy och Myjar kommit hem från Holland! Dom såg välmående ut och stod bra i lastbilen. Bjöd in chauffören en stund på kaffe då han behövde ha en halvtimmes paus. Inte ofta man sitter vid köksbordet och pratar engelska med en holländare... Annars har det blivit ganska mycket engelska och holländska nu genom mail och telefon... Googles översättning är suverän! 



Författare: Marie

Dräktiga ston i Holland!!!

Jippi!! Mina ston är båda dräktiga på 45 dygn! Härligt! Nu ska vi bara få hem dom också....
Windy Girl och My Jar är seminerade samtidigt och släppte ägg samtidigt. Båda tog sig dräktiga och har idag ultraljudats på 45 dygn och båda var fortfarande dräktiga.  Tänk vad bra allting har flytit på! Och tänk om dom fölar samtidigt nästa år också! Dom borde ju få någorlunda samtidigt iallafall....

Mycket spännande ska det bli att få avkommor till den fina Winston...

Så här fin är han!



Författare: Marie

RSS 2.0