20140831

Som vanligt har tiden gått så fort så man inte hinner med att skriva här. Bäst å få till några rader innan Augusti är slut.
Vi har ju sålt både SB Athletica Breeze och SB Top Garbo. Vi hoppas såklart att dom får det bra i sina nya familjer och att vi får lite bilder i framtiden när dom är ute på nån ridtur som dom är ämnade för. Inte gå hemma i hagen å skrota som dom gjort hos oss efter det att dom fick varsitt stoföl förra våren.
Vi har varit på Sydöstrasverigesponnyförenings utställning i år igen, det är nära å bra. Vi visade SB Golden Breeze och SB My Lady, Fölet fick 39 p och Golden 38 p. Det va överlag låga poäng och det är det viktigaste att domaren är konsekvent å det va denna domaren. Vi har inte bestämt än om vi ska åka till Årets Ponny med Myran i år igen, vi får se.. Dom får lite vila nu i alla fall å vi jobbar med alla 3-åringar istället, tränar inför testet den 13 sep. Vi har anmält 4 st så det blir en hektiskt dag. Två hingstar och två ston ska vi åka med. 4 st är nog det mesta vi haft någon gång på samma dag.
Stuteri SB har skänkt vandringspriset i år till den som blir BIS på Sydöstras utställning. Vi har ju vunnit den 3 gånger å då får man behålla den men samtidigt skaffa en ny å det gjorde vi ju gärna.
Vi gratulerar Kulltorps Stuteri som blev BIS i år och fick ta den fina bucklan med sig hem.
En liten bild på SB My Lady som bara busade på utställningen sist. Hon tyckte det va nog att åka på riksen, det fick räcka.


20140802

Jisses vad tiden har gått! Å vi har haft så mycket sista tiden så det finns ju såklart lite å skriva om.
Vi har 3 ston dräktiga tills nästa år. Windy Girl är dräktig med Fabian, SB Winning Breeze är dräktig med welsh hingsten thistledown Artic Wind och till sist fick vi även SB Eywa dräktig och hon med Jarno. Ska bli så spännande nästa år med två förstagångare å se vad dom ger.

Vi har varit i Bollerup med Myran å hennes föl på årets riksutställning. Vi är såklart helnöjda med resultatet å med våra fina ponnyer fast det grusas lite av stressen som blev när jag fick vara funktionär å det hade jag inte tänkt men man måste ställa upp så gott man kan när det inte finns folk så det räcker. Tråkigt att inte fler ställer upp. Denna gången vad det Birgitta Larsson som dömde. Jag ville egentligen inte visa dom i år men Hanna ville så då blev det så å det va ju tur. Resultatet blev ju att Myran blev BIS igen! med fina 43 p. Hennes lilla föl SB My Lady blev bästa föl (fast dom va bara 3 så inte nån större konkurrens) Men hon fick fina 50 p. Å blev 3:a i BIS-ringen så vi va jättenöjda. Lite revans kan man säga då vi inte fick så bra sist vi va i Bollerup.

 

BIS stoet SB My Jar med stofölet SB My Lady, Visare Hanna-Sofie Jonsson, ägare Marie Andersson. Domarduon Malena "Mulle" Behring och Birgitta Larsson. Visare Louise Mårtensson med Ungponnychampion och Reserv BIS Rosdala Minerva.   

Fotograf Therése E Nilsson

 Kommer fler bilder snart.

 


RSS 2.0