22 april

Ska börja skriva datum som överskrift tror jag då jag ibland har svårt att hitta på vad inlägget ska heta..
Händer inte så mycket här men solen skiner å det känns härligt ute. Nu börjar allt arbete som tillhör våren på en gård.
Fölen börjar titta fram lite varstans men här kniper dom igen än, Windy blir nog först ut, hennes ljuver är ganska klart så jag får nog börja vaka så smått. Typiskt att mottagaren till kamerorna har lagt av lagom tills fölningar ska börja. Hoppas få tag i en ny snabbt för vill inte missa någon fölning. Athletica ska ju ha samtidigt som Windy men hennes ljuver är inte alls mycket ifyllt men man vet aldrig, det kan gå fort på slutet, en del fyller ju färdigt i samband med fölning till och med.
Jag har beslutat att sälja vårt "stora" ridponnysto billigt till avel så söker ni ett fint sto med elithingstar i sin härstamning så passa på! Gå in på hennes sida här på hemsidan, SB Fleur de Sante´ heter hon.
Sen hoppas jag att jag ska få ut några av de andra ridbara ponnyerna till duktiga ryttare/folk. Tråkigt att ha fina ponnisar gående å skrota här hemma. Dom ska ridas då mår dom bäst.
Nu är det dags å gå ut å titta till alla djuren innan arbetet kallar.
Nästa gång vi hörs tror jag nog att det har kommit ett föl här :)
Ha det gott alla i solen...

Helgen som gick..

I helgen som gick så var jag på Rockelstad slott i Sparreholm som ligger i närheten av Flen. Det var dags för Asrp:s årsmöte med följande aktiviteter. En jättetrevlig helg där jag träffade flera ridponnyantusiaster. Vi började helgen med en god lunch och efter den så var det årsmöte. Mötet gick snabbt och smärtfritt och jag blev invald som suppleant och vice sekreterare, kul att kunna hjälpa till.. Efter mötet blev vi överraskade med att få vara med å spänna för ett fyrspann och att få åka en sväng med fyra halvblod framför vagnen var fantastiskt kul. Det fanns även en ponny som drog en vagn också så man kunde även få prova på den. Vi fick även en rundvandring på området med en guide som berättade spännande saker från förr i tiden. Det sas att det spökade men tror inte någon av oss märkte nåt. Det blev kaffe på eftermiddan med lite prisutdelning, det som hade haft ponny på 3-årstest eller kvalite´ fick en plakett som uppskattning från föreningen. De som inte närvarade får den hemskickad med posten.
Sen kom nåt riktigt kul, Årets uppfödare skulle utses och det blev två st för 2012 och det blev Eva Nilsson på Rosdala och jag :)
Jag fick ett spann med nyttiga prylar som blir bra inför kommande utställningssäsong och en bukett vackra blommor. Å så applåder förstås.. Jättekul att man fick bli årets uppfödare.. Är liksom en uppmuntran för allt arbete man gör.
Det ska faktiskt bli kul att få arbeta i styrelsen och utveckla nya ideér och jobba med och för ridponnyfolket.. Hoppas på några trevliga evenemang under året där vi kan träffas å ha roligt med våra ponnyer.. Mer om detta arbete kommer...
Nu har stonas ljuver börjat fylla i sig men det känns som att det är långt kvar :( Fast man vet aldrig, med sol å värme kan det gå fort..
Tills nästa gång: Ha det gott alla..

Fölningssäsongen närmar sig.

Har under ett par dagar kollat in ljuvrena hos alla dräktiga stona. Lite konstigt känns det för det är inte som det brukar vara.
Isadoras ljuver är störst och hon är beräknad till ca 15 maj. Sen är Gabbans nästan lika stort och hon ska ha runt den 29 maj så hon är mycket senare.
Windy och Athletica ska båda ha runt 1 maj men ingen av dom har nåt större ljuver, båda har bara aningen av det. Windy som är en riktig mjölkkossa brukar ju få ljuver som en fotboll så jag är lite orolig där faktiskt. Men det är ju ett par veckor kvar så kanske om solen å värmen kommer fram mer så kanske dom växer till i rask takt. Finns ju inte så mycket att göra åt det ändå i detta läget.
Imorgon åker jag till Rockelsta slott på årsmöte, ska bli kul, har aldrig varit där tidigare.. Övernattning å mycket prat med goa vänner ska det bli. Härligt med sammanhållning i föreningarna.
Återkommer efter helgen med lite om det ifall det finns nåt kul å berätta.
Nu fortsättning med bokföringen så jag blir färdig idag...
Ha det gott alla därute i regnet, japp, idag regnar det. Våren är på väg.. :)

Länge sen sist, igen...

Nu va det längesen jag skrev här. Tiden går å man hinner inte så mycket som man borde göra :(
Snön har i alla fall snart försvunnit men då blir det geggigt istället men får solen lysa å värma upp varje dag så blir det nog vår till slut. Känns att vintern varit jobbig å lång..
Jag var på hingstpremiering i Ljungby för ett par veckor sen. Var ju mest intresserad av ridponnyhingstarna såklart men en å annan av de andra raserna hann man ju se. Synd att inte fler 3-åriga hingstar visas, jag skulle gärna ha in lite nytt hingstmaterial som man kan välja emellan till stona sen när det blir dags. Fast i år blir det nog bara gamla Windy som ska betäckas. Det börjar bli för många på gården och jag skulle gärna sälja ett par av förra årets hingstföl. Bis-fölet SB My Goldfever är sålt men har ett par fina bruna e. DGR Metall och en e. Jarno som jag tror blir läcker i färgen och som rörde sig fantastiskt i somras men som det är nu med underlaget så hoppas man att dom ska ta det lugnt i hagen istället för att springa runt, men dom har inte samma tanke som mig utan ibland busar dom runt som små tokar å stegrar sig mot varandra å har väldigt kul ser det ut som. Jag är mest orolig att dom ska halka ikull men dom verkar stadiga på benen.
Tillbaka till hingstpremieringen, de var två 3-åringar som visades men ingen av dom gick igenom, den ena ville nämnden gärna se igen nästa år och det va Elisabet Nilssons hingst så nu får vi peppa henne så hon visar fram han 2014. Vi såg ju Hästaks hingst förra året och den hade utvecklat sig jättebra å blivit riktigt fin. Å sen visade dom fram gamle Leuns Velds Lord som vi sett redan i Holland när vi var där på besök. Båda dessa hingstar blev godkända och är nya i Asrp:s hingstprogram. Jag tyckte det var jättesynd att inte K2 Ken kunde genomföra sitt ridprov, tänk om han gått igenom, bra härstamning och bra storlek, tror han skulle passa jättebra i ridponnyaveln.. Hoppas han kommer igen nästa år för jag vill nog använda honom i framtiden.
Den 13 april ska jag iväg på Asrp:s årsmöte uppe i Sörmland, ska bli trevligt för jag har inte kunnat gå det senaste åren pga fölningar men i år är det lugnt på den fronten..
Återkommer snart med mer vokaler och konsonanter :) :)
/Marie

RSS 2.0