hösten fortlöper.....

Så har vi kommit en bit till in på hösten. Vi har börjat att avvänja fölen och Goldfever, Golden å Metallic är klara. Bara två kvar. Det tar ju sin lilla tid med allt. Vi har maskat av alla oxå utom 4 ungston men dom tar vi imorgon. Skönt att ha det klart iallafall. I helgen ska vi även ta hem de hästarna som går uppe i Sandbäckshult så nu blir det fullt här på gården. Sen väntar vi besked från Finland på när Goldfever kan åka. Man vill ju gärna att dom ska åka till sina nya ägare så fort som möjligt, det kan hända så mycket med dessa djur... Å jag vill inte vara med om att dom skadar sig hos mig när någon annan äger dom, detkänns inte bra..
Det här var ett litet snabbinlägg. Mer kommer i helgen förhoppningsvis.. Å kanske nån bild..
Ha en trevlig fredagskväll....

/Marie

Jobbig period.

Livet kan ta sig underliga vägar ibland. Man ska inte planera för mycket det är helt klart.
Ridningen ligger lite nere just nu men det kan ju vara bra med lite ledigt för hästarna ibland så dom får smält in vad dom lärt sig.
Det känns som att man är lite otursförföljd nu, våra ponnyer som är ridbara och till salu är inte längre ridbara :(
Okej Estelle har "bara" en hovböld så det går väl snart över som tur är men det gäller ju att vi får iväg henne till någon ryttare innan det händer nåt mer. Inte för att vi hoppas på att det ska hända hos någon annan utan för att hålla tummarna att allt fungerar och att inget mer händer. Miljöombyte är kanske det som behövs.
Esther däremot är det ju lite värre med. Efter ett par behandlingar mot vad vi trodde va kotledsinflammation så hittades en liten ligamentskada på röntgen. Veterinären sa att det var inga problem utan detta kan man triangelmärka för. Å då kan hon ju gå som avelsto. Vi hade ju slutat avla på henne för att hon skulle ut i sporten då hon är en superbra sportponny. - Fram tills nu då.... Vad hon gjort det vet vi inte, det kan vara en smäll mot en sten eller vad som. Nu visade det sig att vi hade fel variant på försäkringen, den heter liv och sporthäst hos IF. Akta er för den varianten. Den är som en A2:a typ. Tar inte en sån här grej fast det är en yttre påverkan och inget sönderridet. Men men vi får försöka lösa det till det bästa. Det är ju ingen som kan säga att hon inte kan funka till ridning men det heller inga garantier. Idag funkar hon jättebra, är framåt som tusan som hon alltid varit. Så vi får försöka lösa det på nåt vis, antingen sälja henne billigt till nån aom vill rida lite men även avla. Kanhända hon funkar till tävling oxå. Eller låna ut henne till någon vi kan lite på.Eller betäcker vi henne till våren igen å fortsätter själva, hon har ju fått 4 jättefina föl hos oss men vår tanke var ju att hon skulle ut i sporten, samma tanke har vi på alla våra ungston. Ta några föl å sen ut å tävla. Men som sagt ibland blir inte livet som man tänkt sig...
Snart plockas alla hästar hem igen hit till gården för att inskolas i sina resp. vinterhagar. Fölen ska avvänjas å några av hästarna åker snart iväg till nya ägare..
 
Härliga nyheter från norr iallafall. Edwin sköter sig exemplariskt och är redan omtyckt av många. Han har haft sadel på å även en liten ryttarinna på ryggen :) Vi följer dom med varma känslor och önskningar om många härliga fina år tillsammans.
Vi är så lyckliga att alla som köpt våra uppfödningar är supernöjda och det känns som lite plåster på såren, skulle bara önska att fler vågade satsa på en ungponny för man får så mycket tillbaka av dom..
 
Nu ska jag ut å jobba lite i hagen. Finns alltid nåt som behöver göras så man behöver aldrig rulla tummarna :)
 
Ha det bra alla så hörs vi snart igen!
 
Marie
 

RSS 2.0