Trevliga mail.

Nu är alla stona seminerade och klara, tre ska kollas på fredag varav en är en dräktighetsundersökning så då håller vi tummarna att hon är dräktig. Ska gå ut i hagen och pendla henne och se om jag får någon reaktion...

Häromdagen kom ett mail från Blizzard Breeze:s ägare, allt gick jättebra och han sköter sig kanon, planerna är att han ska gå 3-årstestet till hösten. Det märktes att han har varit  mycket hanterad sen han var liten för allt går mycket lättare vid inridningen då tyckte Sofie och visst! Vi försöker hantera våra föl och unghästar så mycket det går, lastträning och till ridhus mm. Man har så mycket igen när det verkligen gäller sen. Finns inget värre än en 3-åring som knappt går att hantera, man får börja från början med såna och det tar tid. Inget kul!

Så idag!

Har jag fått mail från värmland, närmare besämt från Bonope och hans ägare. Han sköter sig jättebra och dom har börjat komma ut på lite tävlingar nu. Någon hopptävling men mest dressyr än så länge. Lite resultat:
LC:1 2008 delad 2:a plats med 70,50 %
LB:0 2006 3:a med 66,875 %
Övriga starter: LC:2 2008 65% och LC:2 med över 62% Helt klart godkända resultat!
Kommentar från "kändis" domaren Charles Johnson var: Ett ekipage som "dryper" av potential och kvalitet! De ni! Vi hoppas att Alexandra och Bonope ska gå långt i både hoppningen och dressyren och önskar dom lycka till!

Här en bild från prisutdelning!

 Visst är han snygg??

Författare: Marie

Tillsalulistan krymper!

Hannibal är såld, han åker på måndag.  Först sålde vi Bo-Gi Breeze och nu Hannibal Breeze. Förra året sålde Top d´Breeze och Blizzard Breeze. Alla är efter vårt elitsto Windy Girl. Nu har vi snart inga avkommor kvar efter vårt fina sto. Jag har ju bestämt att årets stoföl ska behållas för framtiden. Och som det ser ut nu så har vi endast Top n´Breeze kvar efter henne till salu, "Toppan" är ju efter Top Nordpol (hörs väl på namnet). Hon är maxad D, går med föl just nu men ska gå kvalite´i höst är tanken, sen är hon redo att flytta senare i höst. Så söker ni en D-ponny med prestation så finns hon här. Hör av er om ni vill komma och träffa henne...

Vi har ytterligare några ponnyer till salu, främst en b-ponny 4 år som kommer bli en fin tävlingsponny. Sen har vi ett 4-årigt sto som är 154 idagsläget. Rörelser utöver det vanliga och en underbar hoppteknik så hon kan gå alla disipliner. Samma sak här, hör av er för ett besök..

Sen velar vi med Edwin om vi ska sälja  eller inte... Hmm... Han är riktigt bra och vi vill ju såklart att han ska få chansen att visas fram som hingst.
Hans syster Estelle 3 år är ett mycket trevligt sto som är inriden och passar både nybörjare och tävlingsryttare.
Hon är också till salu.

Sen är det nog nästan slut på tillsalulistan! Nåt föl kanske?

Författare: Marie


Betäckningssäsong!

Nu har vi börjat seminera våra ston. Många turer blir det till Vesslö seminstation. Man känner sig som en jojo ibland, vissa dagar har det blivit tre turer. Det går bra för bensinbolagen.

Vi har i år bestämt oss för att använda Jarno och Metall, men då Jarno inte är tillgänglig hela säsongen så blev det lite svårt, så vi har fått ha reservhingst och det blir då Metall på en till och Bo-gi på den andra, om det inte blir så att det tajmar in med Jarno. Vi får se när allt är klart. 3 ston är seminerade och klara så nu  hoppas vi att det visar sig dräktigt på dom när det är dags för kollen. 2 ston är inte färdiga i brunsten än...

Jag vill passa på att tacka mina härliga vänner som ställer upp och hjälper mig med lastning av hästar när det kör ihop sig för mig, tur att ni finns.... Vet inte hur jag skulle ha klarat det utan er.

Alla ston med föl går nu också ute om nätterna förutom när det varnas för åska och regn... Då får dom komma in, fölen behöver in och vila ibland.

Annars är alla ute på sina beten nu och vi har faktiskt redan tömt både gödselstan och alla vinterhagar med vindskydd ifrån gödsel så det är nog rekord... Skönt att ha det gjort, (Inge och Kristian som varit duktiga). Tanken är att vindskyddet ska rivas och nytt ska upp och troligen blir det två, en i varje vinterhage. Den här gången ska det bli gjuten botten och rejält bygge så det klarar stormarna framöver. Fast det vi haft nu i några år har klarat sig bra. Bara läget som jag inte är nöjd med.

Nu ska jag ut och kolla på lite rally till: Det går utanför husknuten, hästarna bryr sig inte som tur är...

Författare: Marie

Hingstsläpp

Idag släpte vi pojkarna på bete, man kan väl säga att bröderna rör sig rätt oki...;)






Edward, kanske inte så snygg (1-åring) men ack så rörlig!!



Å så hannibal, inte samma rörliga register, men bra ändå!!



SB Edwin

Nu har vi varit och löshoppningstränat igen och denna gången var kameran laddad och klar, dock var vi bara 2 personer så en som fotade och en som styrde hästen. Men som tur var är Edwin även vid 3dje tillfället han hoppar självgående!! Så det gick fin fint...Som ni kan se på sprången så förstår ni vad jag menar med spänstig och luftig och allt vad possitivt man kan vara...Han klipper 1m utan problem!! Han rör sig och är riktigt snygg, så vad ska vi göra då? sälja eller behålla? Ibland hade ett samarbete med en framtida ryttare varit kanon, någon familj där mamma eller äldre syskon kan utbilda, visa på hingstpremiering och sen när det är dags tar den yngre över och tävlar honom, hoppning eller dressyr?! Vi vill ju gärna förvalta hans hoppning så hoppintresserad vore det bästa för oss. Är det någon som skulle vara intresserade av ett samarbete så hör gärna av er, Edwin blir troligen bara C-ponny! är ca 138cm nu, blir kanske någon cm till! Att ha honom som hingst är i dagsläget inga problem, han är coolugn och man kan i princip göra vad man vill med honom, ändå är han alert!










3-åringarna fick också en träning, en del kändes dock lite loja, men kanske inte så lustigt i värmen! Men dom gjorde vad dom skulle! Estelle som är syster till Edwin ger ibland ett intryck av att det inte finns så mycket att hämta där, kan tyckas lustigt då hon är efter en renodlad hopphingst. Men när man kommer över meter då börjar det hända grejer, precis som att varför anstränga sig när det är så enkelt....Så kanske kan det bli en lite stjärna av denna också...Hon söker också ryttare, nybörjare eller elitryttare, hon är totalt okomplicerad i alla lägen trotts sina 3 år, så med rätt hjälp av föräldrar eller dyl så kan hon vara en fantastisk nybörjarponny till någon som vill lära sig ihop med sin ponny!

Nu går alla 4 fölen ihop och det går kanonbra, snart dags att börja göra nya föl och vi har börjat brunstkolla 3-åringarna också!

SB Winning Breeze e. Winston (NWR) u. Windy Girl ELIT

SB Wilbur My Man e. Winston (NWR) u SB My Jar

Winstonföl tillverkade i Holland!

Text och Foto: H-S Svensson

RSS 2.0