20140224

Tjoho! Nu e jag här igen :)

Skriver man ofta så blir det ju så klart inte så mycket text som om man skriver sällan. Men ni får ta det som det blir.

"Rolle" går från klarhet till klarhet, hoppas verkligen att han visar sin bästa sida den 15 mars.

Vi har börjat med inridningen av ett par stycken, Edward å Wilbur.
Edward är av den känsliga sorten men vi har i alla fall hängt lite på han. Wilbur har vi ju hängt på en gång tidigare när vi va i ridhuset, nu blev det lite uppsittning också. Han verkade ta det hela med ro. å vi avslutade med lite westernridning med Elias på ryggen :) Vi söker efter ett litet welsh mountin sto till Elias, gärna ett fint bra stammat som går att ta lite föl på också. Vi kan även tänka oss ett byta med en av våra bruna metallavkommor varav den ena kommer att gå mycket långt i dressyren :) Hör av er om ni vet något sto.

Vi får rapporter från våra uppfödningar lite då å då, Max sköter sig jättebra å har fått gått lite promenader med kompisen Buddy.

Edwin som har blivit skrämd av hund och fått börja om från början igen har nu äntligen börjat komma tillbaka till sitt rätta jag och det är inte bara hans ägare som är överlycklig för det utan jag är minst lika lättad att han "kommer tillbaka" för det är inte roligt med oroliga/rädda djur.

Flurran går på sin skola och verkar trivas bra med det och eleverna verkar också nöjda med henne. Hon har fått visa upp sig för Maria Gretzer och fick beröm, sånt är roligt. Skolan hade köpt en jättefin häst sa hon :) Vi följer henne med spänning som med alla våra andra uppfödningar. En del hör vi av lite oftare å andra lite mer sällan. Ni som har SB ponnyer får gärna höra er med någon liten bild ibland å hur det går.

Nu får det räcka för den här gången å jag avslutar med en bild på lilla westernekipaget :)


20140219

Tio dagar sen sist å vi tränar på med unghästarna, mest hingstarna. Det löshoppar å longeras.
Vi va inne med "Rolle" å skodde han runt om. Det va första gången han skoddes å han skötte sig jättebra å fick beröm av hovslagaren :)
Oturligt så har han nu tappat en framsko så det blir en tur in igen. Det är därför jag inte gillar att sko dom, det åker alltid av nån sko som gör att man inte kan träna dom ordentligt. Hanna sa att han fått ett mycket bättre steg sen vi skodde han så jag får väl ge mig på den punkten då. Hoppas han visar det steget sen när det väl gäller.
De små tjejerna som varit svullna i benen är nu ute hela tiden i sin hage å går fint i n i vindskyddet å äter duktigt å faktiskt så kommer dom fram varje gång jag kommer så jag får klappa om dom lite. Jag som va orolig att dom skulle bli lite förvildade men återigen visar våra uppfödningar vilket bra psyke dom har. Sociala å trevliga.
Fick ta in ett par av det äldre stona ett par dagar, den ena va geggig i ett öga men det blev bra på det två dagar jag rengjorde å smorde det. Skönt att slippa ringa veterinären. Gamla Windy fick komma in också å få lite omsorg, byte av täcke å lite borstning. Hoppas på lagom varmt väder i helgen så kanske hon får ett bad för det skulle hon behöva.
Det finns en sida för alla som är intresserade av utställningar och det är lite kul för tjejen som startat den frågade oss om hon fick låna bilder på våra fina ponnyer å självklart fick hon det så nu finns dom med på hennes sida. Kolla gärna in här:

http://www.hastutstallningar.se/alla-raser/ponny/ridponny/

Ha det gott alla därute så hörs vi igen om några dagar :)

20140209

Jag som skulle skriva mycket oftare på bloggen å så gick det en hel månad emellan i alla fall, fast det betyder ju bara att jag har fullt upp med allt. Jobb å djuren...
Vi va å ultraljudade vårt gamla fina sto Windy Girl och det visade sig att det va hon som kastat i sjunde månaden :( Jättetråkigt då hon börjar bli gammal å vi räknade med att ta ett par föl till efter henne men nu får vi se hur det blir. Om det va nåt fel inifrån eller om hon helt enkelt är för gammal. Hon blir 22 i sommar så det är ju inte jättegammalt, det finns många ston som fölar senare i livet. Men vi får se framåt våren vad som händer.

Sen har vi tränat med åringarna så pass så vi vågade släppa ut dom i egen skogshage tillsammans med ett av 3-års stona som sällskap å ledare. Det gick jättebra men efter tre dagar fick vi ta in dom igen för dom hade svullnat i bakbenen alla tre. Inte 3-års stoet.
Jag tänkte att dom va kanske lite överansträngda om dom sprungit en massa eller om det va foderrelaterat då dom gått på fri tillgång av förstaskördens hösilage. De va inget bättre på torsdagskvällen å samtidigt fick en av dom kolik känningar så lika bra å ta ut veterinär. Hon kunde inte riktigt säga vad orsaken va till svullna ben. Hon tyckte nog det va lika konstigt som vi att bara bakbenen va svullna. Magen lät bra men lite gaser så troligen gaskolik som redan hade släppt när veterinären kom. Men dom fick lite medicin å hon trodde svullnaden skulle vara borta dagen efter.
De va lika svullna morgonen efter så jag ringde å fick utskrivet finadyne så det skulle vi prova i tre dagar. Ikväll har dom fått tredje dosen och dom har fått vara ute nån timma å röra på sig. Så lite har svullnaden gått ner men jag är inte nöjd än. Det värsta är att inte veta orsaken. Nu får dom stå inne å vila lite nån dag till så får vi se sen.
Vi tränar unghingstar för fullt. Löshoppar å longerar. Det går såklart både bra å dåligt. Dom är ju olika individer och när den ena fattar direkt så tar det längre tid för någon annan. Vi har suttit på Wilbur å gått några steg. Vi har löshoppat Edward å Rolle en gång å sen longerat några gånger.
Nu fortsätter vi med Rolle som ska gå på Asrp:s hingstvisning den 15-16 mars så det är bara att träna på. Wilbur är meningen att vi ska rida in nu å sen löshoppa lite inför 3-års testet i sep. Om han inte blir såld innan dess. Han rör sig väldigt fint med fin balans i steget.
Även två av de små har varit en tur i ridhuset, Metallic å Mr Garbo, helt okomplicerade. Bara lasta å åka iväg, in i ridhuset å smacka på lite så travade dom runt. Det klart vi fick inte fram deras steg ordentligt då vi hade lilla Elias med oss så bara en stod i mitten å smackade. Men lilla Metallic visade återigen att han har väldigt bra trav med mycket luft i steget. Han kommer att kunna gå SM i dressyr om någon vill matcha fram honom. Båda dessa två är till salu.
Mer om dessa träningar och även lite bilder kommer i nästa inlägg (hoppas jag).
Ha det gott alla därute!
/Marie

RSS 2.0