Hög tid för lite blogg!

Så nu är det väl hög tid för lite uppdatering i bloggen, en hektisk tid är nu över!

 

Första helgen i augusti har vi ju skrivit om, då var det riksutställning för ASRP-ponnyer och vår vackra Goldfever blev BIS. Nu verkar det som att Goldfever är såld och kommer gå utomlands, men vi återkommer med det!

 

För två helger sen var det den årliga ponnyutställningen i Nybro och vi hade med oss 3ston med föl, vilket var lite i överkant, men vi ville gärna visa alla årets föl, då vi är väldigt nöjda med hela fölkullen. Först visades stona SB Athletica Breeze som fick 39p och SB Top Garbo som fick 41p och blev res. BIR i ridponnyringen. Sen vår gamla Windy som fick glädjande 39p, 20 år gammal och med 10 avkommor :). Sen var det dom 3 fölen, typiskt så kom Golden Breeze in och var halt kvällen innan, med diagnos hovböld, och han var fortfarande halt dagen efter. Så vi fick bara dom 3 första poöngen på honom 988, och mycket goda lovord från domaren som beklagade att vi inte kunde få bedömning på gångarterna, på en sån fin individ! Men vi var nog mer besvikna än domaren ;) Naturligtvis så släppt bölden lite under dagen och när BIS-ringen gick så var han ohlat, så dags då! Så han sattes sist i klassen som bara bestod av våra 3, lite tråkigt! "Gabbans" unge gick 1:a med 40p, SB Mr.Garbo och Athleticas gick 2a med 39p, SB Metallic Breeze. Metallic har en fantastisk trav som denna dag belönades med låg poäng (8). Har nog aldrig haft ett föl som travar som han. Men så är det med bedömningssport! Var ändå ganska nöjd med dagen trotts motgångar och fölen skötte sig ganska bra för att inte vara tränade för detta. Så res.BIR-et gick iaf till SB. BIR:et gick till vår goda vän Susanne och hennes "Harald" gratulerar till de!

 

Sen har vi haft 2 ponnyer i träning inför 3-årstest och kvalite som har varit i helgen! Är väl ganska nöjd med helgen, igår visades Edwin med 888888=48p gång och 99 =50p i hoppningen så fick dubbelutm. Och det är jag supernöjd med och säkert dom nya ägarna också! Visade även en mycket snygg WPB-hingst som fick hopputm och gratulerar ägarna till det! Visade fler ponnyer som jag hoppas ägarna är nöjda med, det är väldigt kul att få förtroendet att visa andras hästar på 3-årstest!

Idag har Estelle gått sin kvalite och fick hopputm även i år, men sänkte hoppbetyget till 8-9, men höjde exteriören till 39p så vi är nöjda med dom siffrorna, hon skötte sig i ridningen åxå, hon är ju bara 4 år, men domaren tyckte inte riktigt om vad hon såg :( så hon gav 6666, inga kul siffror. Från ryggen är hon värd med än 6or och det är väl kanske viktigare att det känns bra att rida! Så det finns mer än vad siffrorna säger.

 

Men på det hela taget är jag nöjd med sommarens resultat.

en BIS-titel

en Res. BIR-titel

en dubbelutm på 3-års

och en hopputm på kvalite!

 

Nu laddar vi för hösten och vintern och ser sen fram emot våren med 4 föl som det ser ut nu, tyvärr är inte Myran dräktig i år och vi får se om vi har henne kvar till våren för betäckningen eller om hon säljs.

 

Hingstarna vi har dräktigt med i år är:

Windy med V. Bo-Gi ett helsyskon till SB Bo-Gi Breeze och SB Blizzard Breeze.

Atheltica med DGR Metall, ett helsyskon till årets föl som har ett litet fel och det är gejerna mellan bena ;), ett sto är alltså beställt ;))

Isadora med DGR Metall

Gabban med Fabian som vi ser lite extra fram emot, har alltid önskat mig en Fabian, ett sto då ;))

Ja efter årets 5 hingstar, tycker jag att vi är värda att få 4 ston nästa år ;)

 

Ska inte glömma att rapportera om vår fina SB Bo-Gi Breeze som gjort strålande resultat i Smålandsmästerskapet i helgen, med två 0-rundor i LB och LB+5, samt debut i LA idag med 9 fel och som räckte till en 9onde plats i DMet! Grattis Matilda och Bo-Gi och tack fam. Strååth för ni tar så väl hand om vår superBo-Gi!!

 

Nu tror jag att jag fått med allt som jag skulle, resultat och bilder finns som vanligt på vår facebook som uppdateras oftare än bloggen nu för tiden! Bilder kommer även på websidan inom snar framtid!


Fina Edwin

 

Författare: H-S jonsson

Bild: I Svensson

 

 


SB My Goldfever

Fina SB My Goldfever när han blev BIS på Asrp:s riksutställning 2012
Fotograf: Yvonne Karlsson

RSS 2.0