December och 2012 närmar sig med stormsteg! Liten sammanfattning om året som gått!

Ja stormen har kanske dragit förbi för den här gången, men tiden tickar på snabbt mot det nya året även utan stormvindar!
Visst hade vi lite blåst här också, men vi har varit med om värre och är glada för att vi klarade oss så bra och att det framförallt inte va en massa snöyra med i vindarna!
Många lääängtar verkligen efter ljusglimten i vinterns mörker, nämnligen snön. Och visst är det mysigt med snö och det lyser upp, men jag är inte ledsen att jag inte behövt ta fram snöskyffeln än! Hagarna håller sig hyffsat torra då det inte varit mycket regn heller under hösten, så jag trycker det kan vara såhär ett par veckor till iaf. Tänk vilken lycka om det blir ett par minus på självaste julafton och stora fina flingor som dalar ner under dagen och ger oss ett vitt täcke på ca 5cm, bara för lyckan av en vit jul! Vore perfekt, men ska man tro vädernissarna så verkar ju den gröna vintern hålla i sig!

Pållarna mår bra, Flurran rids några dagar i veckan, ibland i ridhuset, ibland i skogen och allt går framåt! Önskade bara någon kunde se potencialen i denna hästen så hon får komma till någon som hon kan utvecklas med och så småningom komma ut på lite tävlingar! Även Estelle rids lite nu och vi hoppas även här att någon liten ponnyryttare ska dyka upp och köpa denna lilla pärla! Båda dessa blev av med lite päls i förra helgen, även om det inte är så kallt än, så har hästarna rustat sig för nordpolen, så dom blir svetta bara av att se en sadel. Men nu ska det väl underlätta lite får vi hoppas!

Tänkte sammanfatta året 2011! Kommer säkert missa nåt, men ska försöka få med det mesta av intresse!

Minns inte riktigt hur vintern va, men antagligen som alla vintrar, det va väl en del snö har jag för mig, och den låg väl kvar in i mars iaf?!
Under April månad började det hända lite saker på Brännebäck, först fölade Toppan en fuxig liten hingst, SB Royal Breeze blev hans namn, några dagar senare tyckte Esther att det var dags att föla och fick ett vackert litet stoföl, SB Eywa som vi ska behålla för framtiden. Vi hoppas hon blir lika vacker som sin bror Edward!
Nästa på tur va Windy som även hon fick ett sto, välväxt som alla Windys föl, SB Winning Breeze, även hon blir kvar på gården för framtida avel och som tävlingsponny till nästa generation! Sist ut va Myran som va förstföderska, allt gick enligt regelboken och ut kom en välskapt hingstunge, SB Wilbur My Man.

Under April fick även vår Bo-Gi ett nytt hem! Matilda Strååth är nu hans nya ägare och dom har under året hunnit starta flera hopptävlingar och har redan fina resultat tom LB. Vi hoppas framgångarna fortsätter för detta ekipaget under 2012!


Under Maj flyttade Hannibal till nytt hem, han har redan hunnit flytta igen i höst och finns nu hos Sofie Lindh i Borensberg som håller på att rida in denna lilla stjärna! Och som vanligt får vi höra vilka okomplicerade och trygga ponnyer vi föder upp!

Under Maj var det också dags att göra nya föl...Vi hade ganska klart för oss vilka hingstar vi skulle välja men fick ändå hålla det lite öppet. Vi fick den äran att få möjlighet att betäcka med Jarno när han fanns tillgänglig och det betydde ju alltså när han inte var ute på tävling och när våra ston stod med ägg, vilket inte var helt lätt att tajma! Men till vår stora lycka lyckades vi hålla både Windy och Isadora i brunst när Jarno fanns tillgänglig och båda stona tog sig dräktiga på ett skick! Så vi väntar 2 Jarno-bebisar nästa år och vi hoppas att dessa blir lika fina som vår "Myran"! Esther och Toppan är inte ombetäckta utan ska ut i sporten nu är det tänkt! Myran är dräktig med Metall och även Athletica och Gabban är dräktiga med Metall. Gabban gick om flera brunster men tog sig till slut, så hon väntar först runt midsommar, dom andra ligger i april och början av maj!

Jarno som inte behöver någon närmare presentation, vann storslam i Globen senast!
Metall som för tillfället tränas i hoppning och vi hoppas han får en lysande karriär inom hoppsporten, för vi behöver mer framgångsrika hopphingstar bland ridponnyerna! Och vi som avlar mer mot hopp tycker det är kul att hingsten även presterar hoppning själv, och inte bara nedärver det till sina avkommor, även om det klart är det viktigaste!

I Juli var det dags för 3-årsstonas premiering som gav både topp och floppsiffror! Roligast var att vår vackra Isadora gick 1a med 42p och en 10 för sin huvud/hals/bål. Väldigt roligt, och Jarno-bebisen i magen kan ju helt klart inte bli annat än kanon med sådana föräldrar! 2a gick Athletica med 40p, sen hade vi lite sämre resultat men ändå oki siffror på dom andra. Men 2st avelsdiplom fick vi med oss iaf!


I Augusti var det dags för den årliga ponnyutställningen i Nybro, förra året 2010 plockade vi ju hem BIS-titeln med Myran och vi tog med henne även i år som ett säkert kort, men skulle även ha med Edward och Isadora som också är riktigt bra. Tyvärr fick Isadora plötsligt kolik på morgonen när vi stod å knoppade så hon fick nöja sig med ett veterinärbesök istället för utställning. Lite trist då jag gärna hade sett henne i konkurransen med Myran...men men! 
Årets poäng blev inte lika höga som förra årets, men räckte gott till BIS-titeln även i år för Myran...Hon skrapade ihop 41p fast jag tror nästan hon va i ännu bättre skick i år än förra året, Edward tog hem res. BIR-titeln med 40p så han var inte långt efter, Wilbur blev res. bästa föl! Så en lyckad utställning även 2011 för SB-ponnyerna!


September är månaden då 3-åringarna ska vara på topp inför sitt 3-årstest! Tyvärr va inte Athletica på topp utan stod med ett skadat bakknä så hon fick hoppa över detta, lite synd då jag tror hon kunnat skrapa ihop fina poäng i både hopp och gång! Så 3 st hade vi med oss till testet, Estelle var först och skötte sig fint, hoppade ihop hela 9-9 på sin löshoppning och bärgade därmed ett hoppdiplom! Isadora var näst på tur och hoppade även hon ihop 9-9 och jag var mer än glad...poängen räckte även till en gångartsutmärkelse, så dubbelt till Isadora! Sist var Gabban som tydligen inte alls ville visa sin fina sida, så tyvärr blev det inga utmärkelser för henne!


Under hösten har vi även fått Windy höjd till Elit! Äntligen har vårt fina avelssto fått bevisat på papper vilket avelsvärde hon har! Och vi hoppas på många fler fina avkommor efter henne!


Det var väl det mesta från Stuteri SB från året 2011!

Jag väntar med spänning på lite mer information från när och fjärran, närmare bestämt från våra uppfödningar som är ute i landet och tävlar och tränar med sina duktiga ryttare! Jag hoppas vi får lite sammanfattade tävlingsresultat och bilder från året som jag kan lägga upp här på bloggen!
Så håll utkik efter nästa inlägg!

Text: HS Jonsson
 



RSS 2.0