SB My Jar tog hem det i år igen!

"Myran" tog hem BIS-titeln i år igen, när sydöstra sveriges ponnyförening ordnade sin årliga ponnyutställning!
Edward plockade res BIR-titeln med 40p. Wilbur fick 39p, Myran 41p. Lite snåla siffror men oki ordning på placeringarna och det är ju det viktigaste!
Så åter igen plockar SB hem topptitlarna bland ridponnyerna! Isadora skulle ju också följt med å jag tror kanske att det hade stått mellan henne å Myran i toppstriden, kanske hade tom Myran fått kliva åt sidan för Isadora som är i toppskick för tillfället. Dock stod hon med kolik på morgonen så hon fick nöja sig med veterinärbesök istället, skit, men så är det!
Grattis ni andra som fick fina placeringar och bra kritik idag!



Äntligen dräktigt!

Så äntligen är sista stoet dräktigt! Gabban har varit lite svår, troligen så passade ej hingsten och hon ihop så vi bytte hingst och vips så var hon dräktig. Hon ligger ganska långt efter de andra. Isadora har i dagarna gått 90 dygn. Jisses vad tiden går..

Vi väntar ju två föl nästa år med Jarno som pappa. Vi är så glada för det. Tänk att Jarno gått SM nu i helgen och slutade som tvåa med över 70 % i alla ritter... Duktiga Amanda Svanberg som matchar honom framåt i karriären. Får se till våren när fölen börjar titta ut. Kanske kommer något föl att vara till salu...

Författare: Marie

Hälsning från Bissen!

Fick ett mail idag med lite information om hur det går för "Bissen". Han är ju 3 år och ska gå sitt 3-årstest snart. Han rids och det går riktigt bra. Även löshoppningen går riktigt bra. Hoppas han sköter sig när det väl gäller, man har ju bara ett tillfälle på sig.

Bissen löshoppar...

Författare: Marie

Estelle med ny ryttare!!

Vi  har en tjej som rider Estelle lite. Hon söker en c-ponny då hennes b-ponny är för liten, så nu provar hon Estelle och än så länge så går allt så bra så... Hon är ju bara 3 år så man får gå lite lugnt fram i början. Sen tränas hon ju inför 3-årstestet också så det kan lätt bli för mycket för dom.

Första gången provade hon henne på ridbanan sen har hon varit här hemma och ridit i skogen men det var så mycket insekter så det är inget kul att rida då. Det är mindre insekter där dom bor så sist lastade jag Estelle och körde ner henne dit. Går ju bra att göra så när spekulanterna bor så nära. Hon hade en kompis som red b-ponnyn så det blev lite sällskap också och Estelle verkade inte bey sig att det var en ny häst som hon aldrig träffat. Hon är väldigt cool Estelle. Flyger det upp en fågel så reagerar hon lite annars verkar hon ta det mesta med ro.. Ny omgivning ridturen gick även lite i bostadsområdet och får längs vägen... Vad brydde hon sig om det? Asch! e väl inget verkar hon säga...  Blir nog en mycket bra ponny det här när hon är färdig...



Här rider dom iväg på en härlig ridväg...


Och här är dom ute i bostadsområdet. Ryttarna Felicia och Lena.
Ponnyerna Lafi  och SB Estelle.

Författare: Marie
Foto: Marie

Löshoppningsträning!

Nu får sommarvilan vara över och sista träningen inför 3-årstestet om ca. 1 mån måste igång. Trotts hettan i ridhuset så får man stå ut!! Träna måste man inför en sådanhär grej! 4 st 3-åringar är planerade att visas, dock kunde bara 2 träna igår pga. lite olika omständigheter, bl.a. hittade vi Isadora i hagen med ett knä stort som en fotboll, ingen hälta, så troligen ett ormbett som vi inte är helt obekanta med!! Så hon fick åka med som sällskap bara till ridhuset och sen hem till en box med bandage och medicin. Tråkigt när ormjäklarna inte kan hålla sig undan, särskillt när det gäller dom dräktiga stona. Men behandlar man inte stoet så kan de gå illa om giftet sprider sig i kroppen, så även om kortisonbehanling inte är att gilla på ett dräktigt sto, så vad gör man i detta läget?! I dag har svullnaden gått ner och vi hoppas det ska räcka med medicineringen nu!

Men istället för full träning på 3-åringarna så åkte vi ner en sväng med bröderna E istället!! Bygga hel löshoppningsbana för 2 ponnyer, nä då passar man på med några andra istället!
Så Edwin fick först köra lite själv, sen hämtade vi lillbrorsan så han fick lära sig hur det går till, dom va jätteduktiga!! Finns en del hopp i lillebror med!!

Estelle, 3-årssto





Top Garbo, 3-årssto





Edwin, 2-årshingst


Edwin visar lillebror vägen!
 

Två hoppande pojkar!!

Edward, 1-årshingst




För låga hinder tyckte Edward och sattsade på den högre delen i kanten!!

Text: HS Jonsson
Bild: K Jonsson


RSS 2.0