Föl nr 4.

Så äntligen är alla fölningar över för i år så nu  kan man sova om nätterna igen.
Idag när jag kom ut på morgonen å skulle fodra så stod där ett stoföl inne hos Gabban :)
Hon sprang i hagen igår som en tok så hon satte nog fart på det. Jag såg inga vaxproppar å ljuvret va inte helt färdigt men tydligen så blev hon färdig i natt. Jag hade inte ens hunnit å ställa över kameran till hennes box. Så hon lurade mig rejält.
Ett högbent brunt stoföl med vitt i ansiktet. Spännande härstamning är det också på henne, efter fullblodshingsten Fabian och sen Top Nordpol som morfar. Ska bli mycket spännande å se hur hon blir när hon blir färdig..
 

Äntligen sommarbete!

Nu verkar sommaren ha kommit på allvar. Våren blev kort.
Vi har kört iväg nästan alla till sina olika beten. Ungstona (Stjärnan, Winnie å Eywa) går bara 700 meter härifrån på ett fint bete som vi haft i några år nu och blir det en bra sommar så räcker det betet åt dom hela perioden.
Sen har vi kört iväg de lite äldre stona (Estelle, Esther, Myran å Flurran) till ett annat bete så dom kommer nog också bli tjocka å feta. Å sist så är alla grabbarna uppe hos Hanna igen på bete där.
Goldfever ska ju snart åka till Finland, vi väntar bara på att transporten ska beställas.
Här en bild på alla hingstar när dom ligger å vilar efter att ha sprungit runt i hagen å lekt fälttävlan..

Föl nr 2 å 3 2013

Kristi himmelfärdsdagen 2013 har passerat och var en dag med både tråkigheter och glädje.
På morgonen började Isadora å föla men det drog ut på tiden lite och jag hjälpte till och dra men hon krystade så hårt så ändtarmen trycktes ut och det är inte bra. Jag fick ringa ut jourhavande veterinär. Jag fick ut fölet men han verkade inte okej och när veterinären kom så såg han direkt att fölet inte skulle klara sig. Han trodde på hjärnskada men om det var på grund av syresbrist eller vad det berodde på det var svårt att säga och det kommer vi aldrig att få reda på. Vi fick avliva den lilla som var en fin fuxhingst med stor fin bläs och vitt på alla fyra. Isadora mår fortfarande inte bra, hon får penicillin och smärtstillande då hon har svårt att gödsla. Vi har haft ute veterinär igen till henne och slangat henne med paraffinolja men det vill inte släppa riktigt. Har idag haft ute veterinären igen för mer smärtstillande och avslappande. Det ser inte så ljust ut alls för henne men än ger vi inte upp hoppet. Men hon måste komma igång snart med sin mage. På måndag åker vi in till kliniken å ställer henne med dropp om det inte sker nån förändring innan dess. Hon mår säkert dåligt psykiskt också då vi fick ta hennes unge ifrån henne. Vi hoppas innerligt att det ska vända och att hon ska bli återställd. Men det måste ske snart...
På kvällen samma dag börjar Atheltica å föla, Å det gick bra, jag fick hjälpa till å dra lite här också. Men allt gick bra å det blev ett sto, JIPPIE::: 4:e generationen sto på gården. Äntligen... En brun ädel tös utan tecken. Högbent till tusen. Den ska ju såklart behållas för framtiden. Så i sommar blir det till att sätta igång med Athleticas fortsatta utbildning inför försäljning i höst..
Nu är det bara Gabban kvar och självklart hoppas vi på ett stoföl där också.
Här en bild på Athleticas unge.
Klockan e mycket å det har blivit dåligt med sömn sista veckan så nu ska jag försöka sova. Gonatt alla därute..

Föl nr 1 2013

Äntligen så kom det fösta fölet!
Jag började idag på nytt jobb å självklart så skulle någon föla när jag inte själv var hemma å kunde assistera. En himla tur att jag har så underbara vänner som ställer upp i alla lägen. Sari och Eleonore som egentligen inte är så kunniga med det här med fölningar men dom klarade det galant.
Sari plockade in de andra från hagen så Windy fick vara ifred med sitt fölningsarbete. När sen Eleonore kom så hjälptes dom åt och tog in Windy å lilla fölet å sen släppte dom ut de andra stona igen.
Detta var Windys 11 föl! Å hennes 3:dje med Ve´rona´s Bo-Gi som fadern så 3:dje helsyskonet och det blev ett sto!! :) Fux med ganska mycket vitt. Sååå söt!! Men det är dom ju alla :)
SB Bacardi Breeze är namnet...
Nu väntas närmast Isadora (som redan har haft vaxproppar som släppt) och Athletica. Vi får väl se om någon av dom timar in det när det är hästskötare här igen..
Bild av inte så god kvalite´ men alltid så svårt att få bra bilder i stall. Kommer bättre bild längre fram.
Skulle jag inte behövt vaka på de andra så hade jag nog somnat med ett leende på läpparna ikväll. Men som sagt bara att sätta på larmet varannan timme eller så...

Tills nästa gång!
Ha det gott alla!!

RSS 2.0