Tävling

Så är helgen till enda och det blev verkligen en superhelg för oss på superhelgen på Udden.
I fredags startade Estelle och Esther sin första lokala tävling. Estelle var anmäld till en LD clear round som hon 0:ade. Esther gick en LC, normalt hade jag nog startat henne LD också på första ute, men då båda går som ungponnyer så blir det snävt med tiden, så valde olika klasser istället. Esther hade inga problem med en LC och hoppade en glasklar 0-runda. Man kan ju tycka att dom borde titta på omgivning när man kommer ut såhär, hinder som dom aldrig sett, publik och massor av hästar överallt. Men båda tog det hela med ro, duktiga ponnyer!
Esther valde vi även att starta på söndagen, där hon fick gå en LC till. Även idag 0ade hon utan problem, så jag tog mod till mig och efteranmälde till LB. Esther är absolut inte tränad för att starta en LB egentligen, men är man en superponny så är man och då går man runt även en LB utan problem, eller jag ett "litet" problem hade hon med sig, ryttaren! Så efter flera ryttarmissar så trillade tyvärr sista bommen, men Esther hoppade grindar, plankor, trippelbarr (första gången) och kombinationen utan att tveka! En superponny helt enkelt. Och kan nämna att LBn knappt hade några 0:or och jag tror tom någon 4-felare blev placerad i avd A, så det var alltså ingen lätt bana.
Både Estelle och Esther letar vi ryttaren/köpare till och jag hoppas nu när dom börjar göra resultat att framförallt Esther får en mindre ryttare som kan ta henne runt på tävlingarna. Hon kommer vara kanon i omhoppningarna, då hon är en liten krutdurk!

Bilder från helgen finns på facebook!

Här nedan följer några, även film kommer i veckan!


Text: HS Jonsson
Bild: K Jonsson
 

Utkast: Jul. 16, 2012

Det var ett tag sen jag skrev här nu, tanken var att skriva efterhand som stona blev dräktiga men så har det inte blivit. Har haft lite mycket att göra. Men nu är alla stona betäckta och alla är dräktiga också. Bara en av dom kom om alla de andra har tagit sig på första försöket. Man hör så många som inte får sina ston dräktiga så vi är mycket nöjda med vårt resultat.. Windy är betäckt med Verona´s Bo-Gi så det blir ett tredje helsyskon, hoppas på ett sto. Myran, Athletica och Isadora är betäckta med DGR Metall. Och Gabban fick träffa Fabian.
Vi hade jubileum här lördagen den 7 juli. Windy fyllde ju 20 år fast hon märkte nog inget av det själv utan det var en vanlig dag i hagen förutom stunden då hon stod i boxen å gjordes iordning och sen visningen inför en publik som verkade njuta av alla våra fina ponnyer. Vi hade tur med vädret denna dag å det var tacksamt för som det regnar denna sommar annars... Nu närmast stundar tävling för Hanna och c-ponnyerna. Blir deras första på lokal nivå. Fortfarande är det för miljöträningens skull. De är ju till salu så det får gärna komma fram spekulanter på tävlingsplatsen.... Vi behöver få dom sålda nu så vi kan börja med inridningen av Edwin. Man hinner ju inte allt..
Sen är det snart ridponnyriks i Vetlanda å då åker vi med två av stona och deras föl. Isadora och Myran. Windy och Athletica ska få åka till Nybro senare i augusti.
Till helgen får vi stallgäster, Bo-Gi Breeze kommer på en liten visit då hans ägare Matilda Strååth ska vara med på Uddens superhelg. Även Matildas lillasyster Emilia ska ha sin ponny här över natten. Ska bli så kul att träffa dom igen och extra kul att ha Bogi i stallet. Hoppas det blir en kul helg...
Kanske jag återkommer efter helgen med hur det gick på tävlingen. Vi får väl se...
/Marie

RSS 2.0