Ordning i flockarna!

Nu har vi äntligen fått ordning ibland stona, de som är dräktiga går i en hage och de andra ungstona och lite äldre stona som inte är därktiga går i en annan hage. Allt verkar ha gått bra med ihopsläpp, inga större bråk å inga skador. Skönt!

Vi åkte ju upp i söndags Inge å jag och hämtade hem Isadora och Gabban som varit iväg sen i mitten på oktober. Dom skulle ju ridas in var tanken men det har väl inte gått som var tänkt. Isadora ska vara skrittad på lite iallafall så min tanke är att sätta upp någon på henne för att se lite hur hon reagerar. Gabban är inte riden alls utan dom har hängt på henne och longerat mycket så jag ska fortsätta därifrån tänkte jag. Hon ska ju föla lite senare så kanske vi hinner få henne riden lite.

Annars såg flickorna jättefina ut, fina i hullet å blanka i pälsen. Å dom gick rakt in i transporten som vanligt trots att det är ett tag sen sist. Duktiga töser.

Vi hade ju  med oss SB Wild Garbo upp och lämnade henne istället. Hon var ju iväg på inridning i maj förra året så hon är ju riden men det är ganska länge sen så man får nog börja om lite precis i början iallafall. När man väl börjat rida så går det nog fortare. Tanken är att hon ska ridas igång och utbildas och sedan ska Linnea sälja henne åt oss för att jag har ju ingen ryttare här hemma som är så liten, vildan är ju bara 125 cm men hon hoppar så fantastiskt så hon kommer att synas på hoppbanorna i de stora sammanhangen i framtiden om hon matchas som hon ska. Ska bli spännande å följa henne i livet.

Än så länge går de dräktiga stona i den gamla skogshagen men ska flyttas över så snart det nya vindskyddet/ligghallen/lösdriften (ja vad man nu ska kalla det) är klar. Vi hoppas på att det ska bli inflyttningsklart i helgen som kommer.


Såhär såg det ut när förra årets stoföl fick bekanta sig med Stjärnan som är ett år äldre. Lite tuggande å sen var det klart.  Nu följer dom varandra jättefint!


Här är hela flocken med ungston å äldre (Estelle saknas). Till och med Flurran å Toppan är kompisar. Fast alla våra har ju gått ihop tidigare när dom var föl/åringar så dom känner ju varandra i grund och botten. Fast ston kan ju vara lite tjuriga ändå....


Tre av de dräktiga stona i sin hage. Tror Myran som är ett år äldre har tagit kommandot! Windy är gammal och smart, har lämnat över det jobbiga att hålla flocken iordning till Myran, så nu kan Windy ägna sig åt att bara äta!! Fast hon är så stor så hon snart spricker (som vanligt). Kommer väl ut en michelin igen..

Gabban å Isadora har ju stått inne på natten uppe hos Anna-Lena och Linnea men här fick dom bara stå inne första natten sen ut igen. Har dom bara mat så är det ingen fara. Dom har ju päls som en bekant brukar säga!
Även Athletica har fått komma ut dygnet runt nu och gå i flock hon som gått ensam sen i höstas, hon har ju sett lite ojämn ut bak så vi var ju inne och kollade upp henne men kunde väl inte hitta något exakt att ta på men hon har fått vila i egen liten hage och nu är hon tillbaka i flock igen och hon ska ju föla i maj så hon får bara gå nu så får vi se sen efter fölningen om hon är okej eller om vi får ta en tur in till kliniken. Framtiden får utvisa!

Jag ska försöka bli lite duktigare på att skriva här, har inte blivit så mycket på sista tiden. Hanna har ju haft fullt upp med att flytta från lägenhet till gård på landet och sen har hon ju varit gravid också så hästarna har legat lite i malpåse kan man säga. Men nu har hon fått sin lilla underbara son som vi hoppas ska bli en riktig hästkarl :) när han blir vuxen...

Nu får jag sluta för den här gången men återkommer snart hoppas jag.

Författare och foto: Marie

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0