Oktober och sommaren fortsätter, eller?!

Helhelg i Blomster för Moa och mig, sitter i skrivandets stund med en hund bakom mig som sussar gott...Att slappna av när man är i Blomstermåla tycker Moa är onödigt, för sova kan man göra hemma, så när hon inte antastar Tyson eller någon annan, leker hon med alla hundra bollar hon har runt omkring sig, äter ekollon som är hennes nya favorithobby, fast alla säger hon ska låta bli, äta gräs e också en av hennes hobbyer, allt för att hålla hjärnan igång, annars kan man ju tackla av å missa något, å det vore ju förskräckligt! Dock har hon nog låtit bli att böka upp larver i marken som hon kom på sist när hon var i Brännebäck, dom kittlade härligt i munnen tydligen, för ätas d skulle dom, ärthjärna!!

Så nog om Moa...Fölen är avvanda och har nog börjat finna sig i att leva utan sin mamma tryckt intill sig. Två av fölen är så välutvecklade och ser mer ut som unghästar än föl, även om det är lite tidigt att vänja av redan så börjar stona tappa en del, så vi testar och sära på dom, och det verkar gå bra. Två av stona ska ju även ridas igång är tanken och säljas, jag tänkte jag skulle ridit Esther lite i helgen, men efter 10-15 min på Estelle i lördags så får jag nog inse mina begränsningar för några månader framåt...Får ta tag i ridningen igen framåt våren!


Så stona är nersläppta på säsongens sista bete, det hade vuxit upp rätt bra, så dom klarar sig nog på dom bitarna några veckor framåt, för hoppningsvis oktober ut iaf, sen är det väl dags att ställa dom i vinterförvar!

Ibland älskar jag min kamera, när jag får sånnahär schysta bilder, med härligt ljus och skärpa...men jag e inte helt nöjd, för ibland blir det suddigt. Men tror inte det är kamerans fel...hmmm!


Sigge håller koll på markerna å hästarna...fast ibland blir dom stora lite väl närgångna å då e d dags att sticka...


Esther in action...7 år, 138cm, inte ombetäckt utan ska ut i sporten nu. Söker hopp eller dressyrryttare...Hon har en trav som ingen av våra vältravande hästar är i närheten av, men hon hoppar också väldigt bra. Både hennes mor och far tävlar/har tävlat hoppning. En riktigt snygg och flott ponny till sattsande ryttare!


Fölen får än så länge hålla sig i närheten av stallet och gå innanför plankstaket, tills det känns tryggt att leda dom, och ta dom i hagen, samt att dom håller sig innanför staketet! Brukar ju alltid vara någon varje avvänjning som massakerar ett staket, men nu verkar dom lugna och trivas tillsammans. Dom har stått i varsin box nu en vecka så dom var nog glada att kunna komma åt varandra igen, sparkas lite, bitas lite och klia manke å sånt föl roar sig med! Fast snuttesuget finns kvar ännu, så dom har kontrollerat varandra om ingen har något att bjuda på, men hos dom flesta var de pang, gå bort...förutom Wilbur som inte förstår bättre utan han verkar tycka de va trevligt med en tjej som står å försökte få tag på hans lilla sak...Rolle uppskattade de inte lika mycke...Föl e roliga!!

Eywa som varit väldigt tuffsig och sett lite eftersatt ut, har nu fällt sin lurvfälls och blivit riktigt fin, lite överbyggd bak, men sånt kan man leva med när dom e föl...

Ponnylook!!


Igår (lördag) va vi i ridhuset med Wildan och Estelle. Wildan fick löshoppa lite, tror inte vi hoppat henne nån gång seriöst, kanske någon gång för typ läääänge sen. Men vi har inte hoppat henne några höjder tidigare. Men igår höjde jag lite, med en suckande mor bakom ryggen, ska hon verkligen hoppa så högt...Ja d ska hon! Å de va inte så högt, låg på 1m- 1.05, ska väl en 4-årig (snart 5) B-ponny kunna hoppa nån gång ibland! Dessutom en ponny med så mycket energi och lätt för sig, hade hon varit en trög slöponny som knappt orkar över 80 då hade jag ju inte höjt, men hon e ju som ett litet rådjur... Hon har en jäkla gång å ett jäkla hopp, men saknar ryttare...En tuff liten tjej eller kille skulle kunna plocka rosetter med denna lilla dam om hon bara fick chansen. Men hon har lite temperament så hon är ingen nybörjarponny tyvärr, så det är svårt att hitta ryttare till en ponny på 126cm! Hon är inte dum på något vis, men som sagt ingen slö gammal läromästare! D finns mycket energi i henne!
http://www.youtube.com/watch?v=R92Z7kGvTuw

Sen skulle jag rida Estelle lite, hon rids ju inte alltför ofta, men här finns inte lika mycket energi som hos Wildan, så man kan liksom sitta upp och lunka runt lite, nån gång ibland. Det finns nog krut att plocka fram hos denhär hästen med, men hon är lugn å harmonisk i sitt sätt och skulle därför passa även den lite mer oerfarne ryttaren. Hon är ju inte utbildad något än, går alla gångarter i båda varven, så hon behöver ju någon som får mycket hjälp från backen eller någon som har erfarenheten och vill vidareutbilda för ev. vidare försäljning. Hon gick ju med 9-9 i hoppningen på 3-årstestet så, kapacitet finns det!




Så vad det dedär med vädret...sista dagarna har ju varit mer somriga än större delen av juli/augusti...varmt å soligt å härligt, hoppas d håller i sig lääänge till!! För det är så mycke roligare att hålla på med djuren när det är lagom temperatur, inte gegga å blött överallt...som det annars gärna är denna månaden. Men tyvärr så lär vi väl få stå ut med sånt med framöver...

Så det var allt för denhär veckan...

Text/foto/film: H-S Jonsson, (Foto: M Andersson, där jag sitter på hästen, e ju lagom svårt att fota sig själv ;))

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0