Hösten håller i sig och värmen tycks stanna lite till....

Dags för lite uppdateringar. Under hösten händer det mycket, man ska planera inför vintern, hagar, flockar, mat m.m. Alltid ett litet pyssel med vilka hästar som ska gå vart och tillsammans med vilka...Fölen är ju avvanda från sina mammor sen 1 månad tillbaka och dom tycks ha klarat avvänjningen väldigt bra, ingen som gått ner i vikt eller blivit väldigt ledsen för att mamma inte längre finns vid sidan...Nu i helgen har vi också särat på fölflocken, 2 hingstföl och 2 stoföl kan ju inte gå tillsammans hur länge som helst, särskillt inte när man har ett hingstföl som tror han ÄR HINGST! Lille Wilbur är en riktigt tuffing och herre på täppan! Så vi introducerade dom små tillsammans med Edward som är ett år äldre...och som jag befarade så verkar det inte räcka med en äldre för att ta ner Wilbur på jorden, han talade tydligt om för Edward som är bra mycket större, vem som ska bestämma i denhär flocken! Så Edward får snällt maka på sig när Wilbur är på det humöret! Får se hur vi gör med Edwin om vi ska försöka släppa in honom till dom också. Jag tror inte det är några problem, Edwin är väldigt snäll, men finns en viss risk att Wilbur och han råkar i bråk, för Wilbur har liksom inte fattat att han bara är en liten skit, han beter sig som en Kung! Men vi får se...




Dom 3 har iaf flyttat till en kanonbra lösdrift, och vi får se, det finns plats för fler, så söker ni lösdrift till föl/åring i vinter så kan vi nog ta emot ett par till iaf. Finns även tillgång till box där, om man vill komma och ställa in ibland och pyssla med sin unghingst ibland.

Stor fin lösdrift, med härlig halm!


Fri tillgång på fint hösilage

Fina boxar att kunna ställa in i om man vill!



Esther fick sig en genomkörare på töm igår, vi måste jobba igång henne nu om vi ska hitta en ryttare till henne. Hon är 7 år och 138cm. Superbra rörelser och hoppar väldigt trevligt också. En kanonponny för både hopp och dressyr, söker en ryttare med höga ambitioner! Vi har avkommor efter henne, hennes äldsta gick med hoppdiplom på 3-årstest i år. Och båda hingstarna har lovordats som hingstämnen. Hon är ett jättebra avelssto, men ser helst att någon vill ta ut henne och meritera henne i sporten nu, innan hon får fortsätta som avelssto när hon blir äldre!


Vackra Edward som är Esthers 3:dje avkomma! Vi hoppas årets helsyster Eywa växer upp och blir lika vacker!

Flurrans utbildning går framåt, Hon går hyffsat stadigt nu i skritt och trav, och bjudningen kommer mer och mer, hon rids nu några dagar i veckan, men vi skulle verkligen vilja hitta någon som vill sattsa lite mer tid på denna trevliga lilla häst!

Filmsnutt från senaste träningen: http://www.youtube.com/watch?v=RsIOobl45A0

Text och bild: HS Jonsson

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0