Inridning!

Så nu har vi varit nere igen i ridhuset med Athletica och Estelle. Det är helt otroligt vad snälla och duktiga dom är. Som en vän sa en gång, dom är födda inridna fast då var det inkörd det gällde men det är nog samma tanke.  Vi började med Estelle den här gången och Hanna la på sadel och började longera lite, inga problem verkade som hon gjort det hundra gånger. Sen hängde hon på henne innan jag hunnit fram. Jag tog linan och vi gick runt ett varv med Hanna hängande där. Sen satt hon upp ordentligt! Ingen reaktion där heller. Vi gick lite fram och tillbaka, hit o dit. Sen tyckte Hanna att jag kunde släppa henne. Hmm... Lite tidigt att släppa vid andra tillfället men envisa Hanna bestämmer. Jag kopplade loss linan och sen skrittade dom runt i ridhuset som om dom inte gjort annat... Det blev till och med några varv i trav (halva ridhuset) Helt okompliserat sto! Man skulle nog kunna sätta upp en nybörjare på henne. Tänk om alla var såna när man rider in dom.

Sen var det Athleticas tur och det var väl inte mycket reaktioner där heller. Samma procedur genomgicks och det slutade med skritt och trav i några varv där också. Athletica är byggd i uppförsbacke och rör sig också i uppförsbacke, hon känns större att sitta på än vad hon är. Hon är bara 133 cm, hoppas hon blir 135 åtminstone.  Tankarna med dessa två är att sälja Estelle men behålla Athletica och betäcka henne en gång först. Undra vilken hingst man ska ha på henne..... Kanske köra ner henne till Holland? Vi får se....

Vi flyttade över Toppans unge igår från killhagen till stohagen. Är lite lurigt att ha ett sto ihop med hingstar om det nu börjar bli ljusare och varmare, man vet aldrig, rätt vad det är så står dom o brunstar... Hon är väl inte en i flocken än men det kommer nog, ett par av dom har iallafall blivit kompisar med henne...  Så nu är det en mindre i stallet om nätterna = en box mindre att mocka... Skönt!

Stjärnan i sin nya hage...

Estelle i ridhuset.

Athletica i trav.

Författare: Marie

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0