Vårryck!

Då har Kristian och jag varit i Blomstermåla några dagar och grejat och fixat med hästarna och gjort lite vårsysslor= fixat stängsel till gräshagarna! Vi hade ju tänkt få vara med på Windy eller Myrans fölning, men dom håller igen, Myrans juver är inte halvfyllt än, Windy går fölredo och vajar omkring med sin jättemage, men föla, nää d hade hon inte tänkt riktigt än! Men dom tittar väl ut när dom är redo för det!!

Bogi är idag besiktigad och köparen kommer och hämtar honom imorgon! Bogi står ju hos utbildare i Bräkne-Hoby så imon lämnar han plats för nästa objekt, nämligen "Flurran", Fleur de Santé.
Hon fick sig ett vårbad igår och under skiten kom en glänsande fux fram, lite trimmning av man och diverse hårtussar så klev det faktiskt fram en riktig skönhet! Idag har hon fått ett par dojjor fram också så nu är hon redo för utbildning! Hon kommer vara till salu när hon är på utbildning så letar man en gångartstalang i storlek 155cm så finns det en här!


 


Igår va vi i ridhuset och löshoppade Isadora och Gabban. Isadora har verkligen varit knepig med lastning pga att vi har en trailer med lem och den är hon inte förtjust i. Men igår traskade hon bara rätt på, så äntligen verkar denna rädsla ha släppt! Löshoppning gick kanon, dom hoppade båda upp mot 1m, dom är båda D-ponny men har inte löshoppat mer än 1 gång tidigare och det för flera månader sedan. Men dom fattade kvickt och det blev några riktigt fina språng!
Efter damerna körde vi ner 2-årshingstarna så dom fick skutta lite också, Edwin har mycket i sig, spänst och tänker faktiskt till ibland när han kommer fel. Duktig pojk!

Denna dagen har gått åt till att hängna klart en gräshage som fölen får gå i nu i början, så i eftermiddag släppte vi ihop dom två Prince Perfect-fölen! Man kan se att han ger bra gång till sina avkommor, förra årets föl snuddade på en 9a när han ställdes ut, och årets båda rör sig väl dom åxå! Men så har dom ju också mödrar med 9mässig trav!

Rolle i full rulle!

Eywa solar sig

Eywa kan även trava, även om det hellre galopperas, i nerförsbacken lyckas hon dock hålla balansen några steg.

Luftig med god steglängd, vad mer kan man begära?

Som vanligt ska det ju springas en del när man kommer ut på grönt, Toppan kollar vyerna med svettspår på halsen!

Ston bedömda med 9 på trav, ger vältravande föl!

Bild och text: H-S Svensson

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0