Ungstona!

Vi har mätt våra ungston nu. Hanna hade inne dom och gjorde vid deras manar lite inför betessläppet.
SB Top Garbo är idag 139 cm, henne ska vi behålla. Har ju sålt hennes mamma så det kan inte bli fler där.
SB Isadora är 144 cm, henne ska vi också behålla, av precis samma anledning. Vi har sålt mamman.
SB Estelle är 134 cm. Egentligen var tanken från början att behålla henne men får jag ett vettigt bud från bra folk så kanske jag säljer. Jag har ju kvar hennes mamma dock har hon fått hingstar två år på raken nu så man vet ju inte om man får något sto efter henne nån gång. Sen vet vi inte om vi kanske säljer Esther rent av och då kan det definitivt inte bli något mer stoföl.

SB Athletica Breeze har precis vuxit över C-ponnygränsen. Vi trodde ett tag att hon skulle bli en B-ponny men  nu finns det hopp om henne igen. Hon kan eventuellt vara till salu om vi hittar en bra ryttare till henne, hon är ju vår första tredjegenerationsavkomma så hon är lite speciell. Nu har vi fått vår andra tredjegenerationsavkomma i år så då kan vi kanske släppa Athletica.
SB Wild Garbo är bara en B-ponny, hon ligger på 125 cm, vet inte varför hon blivit så liten, hennes föräldrar är båda 136-137 cm. Hon är första fölet för det stoet så kan vara en sådan orsak. Hon är iallafall till salu, hennes storlek passar inte riktigt in i vårt avelsarbete.
SB Fleur de Santé är också ett sto som är till salu pga. storleken. Hon är idag ca 153 och högre bak så hon växer en del till. Hon blir en jättebra juniorhäst, inte för stor och har hoppförmåga och rörelser som räcker till för tävlande i båda disiplinerna.
Det var våra unga ston. De andra unghästarna skriver vi om en annan gång.

Kan berätta att stona i Holland är seminerade en första gång nu och allt flyter på. Hoppas dom tar sig båda och allt går bra då får vi föl nästan samtidigt nästa år. Spännande!

Författare: Marie


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0