Besök på stuteriet!

Idag har jag haft besök av 14 tjejer från Ingelstorpsskolan. Vi gick runt och tittade på alla 16 hästarna eller ponnyer är det ju. Först hjälpte dom mig att få på grimman på lilla Edwin och sen ta ut han i hagen till sin kompis Hannibal som snällt gått ensam en stund. Bra träning för ettåringar, att lära sig gå själva ibland.

Gissa vad som hände när tjejerna gick in i stohagen? Jo! Alla ungstona bara 7 stycken kommer alla på en gång och vill vara med och bli klappade. Så är det med sociala hästar. Man kan inte gå in och göra nåt förrän alla är i famnen. Det blir lite problem om man ska gå in och vill titta på en särskild häst, kanske syna nåt sår eller så. Då är det nog bäst att ta ut den utanför hagen om man vill vara ifred. Samma problem blir det när man kör in med traktorn varje dag med mat, dom ska helst in i traktorn till Inge, inte rädda ett dugg.  Undrar den dan som man rider ute på vägen och det kommer en traktor hmm....

Dom blev iallafall rejält omklappade av tjejerna och en del av tjejerna ville nog gärna ta med sig en hem direkt om dom bara kunnat!

Efter rundvandring bland alla hagar så var det dags för lite fika. Jag satte på kaffe och te och tjejerna hade med sig bröd. Första sittningen på altanen för i år blev det fast det var lite kallt. Tayson fick också bli lite klappad så han  var också nöjd.

Vi pratade lite avel under fikat och jag hoppas tjejerna lärde sig nåt iallafall. Kanske fanns det någon blivande stuteriägare ibland dom?

Tack tjejer för besöket! Ni är välkomna igen när ni vill...

Författare: Marie

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0