SB Sea Breeze och sm!

Nu är det över! SM för ungponnyer! Vilken spänning det har varit det sista dagarna. Vår uppfödning Sea Breeze e. Lotus rp 131 u. Windy Girl rp 1167 har gått sm bland 7-åringarna och han har skött sig jättebra med Martina Åhs i sadeln. Martina har ägt honom i ca ett år och de har redan tagit många placeringar tillsammans. Framtiden ser mycket bra ut för dom. Mamma Windy Girl finns kvar hos oss och är dräktig igen med en holländsk hingst den här gången. Pappa Lotus är kastrerad sen några år men frusen sperma finns kvar och vi har faktiskt funderat på om vi inte skulle göra kombinationen en gång till. Den blev ju så himla bra! Nu är ju Windy till åren men hon har funkat bra som avelsto och inte krånglat så vi får se till våren om vi satsar på Lotus igen beror ju lite på vad veterinären tycker och kvaliten på fröna. Får nog ta ett litet snack med Millegarne som har hand om det.

Hur det gick? Jo han blev 4:a i finalen för 7-åringarna! Våran fina supersigge!

Tyvärr har vi ingen färsk bild därifrån så ni får hålla tillgodo med en lite äldre bild med förra ägaren Louise Bodin som är den som utbildat Sea Breeze till den fina ponny han är. Dom har också åtskilligt med rosetter på väggarna!
Kanske någon har tagit nya foton från helgen så vi kan få lite nytt?

SB Sea Breeze o Louise Bodin

Författare: Marie

Lite smått o gott!

Nu är det ett tag sen jag skrev här men äntligen finns det lite att skriva om.
Bo-Gi har idag gått en LC:1 med Mathilda Elmström, dom skötte sig bra båda två och resultatet blev en rosett. Bild kommer senare. Mathilda har bara ridit Bo-Gi den här veckan så dom känner inte varandra riktigt än. Tanken är att de ska starta en hoppning också nästa helg men vi får se hur det går. Vi tar en dag i taget.

Idag har vi lagt ut halm i vindskyddet och det var mycket uppskattat! Som vanligt! Alla ska vara därinne samtidigt som vi försöker få lite ordning, inte lätt alla gånger. Sen får dom tuppjucket och börjar bralla runt och rejsa runt i hela hagen. Galningar säger jag bara. Eller kanske överskottsenergi! Sen ska dom provligga och då klämmer dom in sig allihopa på en gång. Finns det hjärterum så finns det stjärterum hihi...


Lugn, det är bara Isadora som tar igen sig mitt i maten.
Ser ut som hinnor men det är bara plasten hihi..


Härligt att mysa i nya halmen.


Windy ville också provligga halmen men reste sig upp när vi kom med kameran.
Windy som är som en nallebjörn nu med all päls.

Fotograf Ida Jonsson
Författare Marie Andersson


Bilder


En mycket rörlig Athletica, ska försöka hitta en hingst till henne, till våren som kompletterar hennes storlek som bara är ca 133cm och som kanske kan ge lite mer ponnytyp på huvudet. För övrigt är Athletica väldigt fin exteriört och löshoppar villigt och med god spänst. Hon är snäppet bättre än sin mor Atlantic, just så det ska vara. Bara storleken som inte är till belåtenhet för oss som gärna vill ha stora C eller D. Men hellre en liten C med kvalite´ än en D utan kvalite´!!!






Även Fleur de Santé har gångarter och hoppförmåga. Detta är ett väldigt fint sto men som vi inte har betäckt pga att hon är lite för stor för vår smak. Hon mäter ca 154cm och blir 4år till våren. Är riden några gånger förra vintern men får nog börja om med inridningen från början. Om bara tiden kunder räcka till... "Flurran" är till salu!


Även Top Garbo kan röra sig, henne funderar vi på att skicka till Holland till våren, tillsammans med Isadora för betäckning.

Det är väl ca 5månader kvar innan dom nya fölisarna börja titta ut...Så känns som det är dags att börja planera för nästa år...Så man har något att se fram emot nu under den mörka, kalla och blöta tiden.

Författare: H-S Svensson

RSS 2.0